Slikarske radionice za decu i odrasle na obali Velikog Bačkog kanala

Slikarske radionice za decu i odrasle na obali Velikog Bačkog kanala ideja su Gorana Šujice, slobodnog umetnika iz Sombora.

Sve je počelo tako što je radeći na svojim duborezima, Goran Šujica pozvao prijatelje da mu se pridruže u prirodi. Oni su doveli decu, pa svoje prijatelje i tako su Asja, Andrej, Andreja i Ana postali prvi polaznici male slikarske radionice.

Na obali velikog Bačkog kanala u ateljeu koji je postao sastajalište velikih i malih, koji zajedno stvaraju. Najmlađi nanose boju na školjke izvađene iz kanala i svaka od njih postaje mala neobična slika. Roditelji su prezadovoljni jer tek sada otkrivaju kreativnost svoje dece.

„Baš vole da dolaze ovde, zato što imaju potpunu slobodu, zato što im je sve dozvoljeno. Vole da boje, puštena je kreativnost na prvom mestu, pored kupanja i sunčanja i skakanja i pecanja, dok se sušimo bojimo i školjkice, uživamo i maštamo. Svakodnevno ustaju sa prvim pitanjem da li ćemo dolaziti ovamo“, rekla je Tajana Dujmović. 

„Zanimljivo im je i pecaju i kupaju se i slikaju. Sve u svemu lepo im je“, rekla je Ivana Krstić.

„Ja sam imao sreću da pobegnem u ovu našu oazicu i ti neki koji su prepoznali, smejemo se u ova teška vremena. A na kraju krajeva imamo poentu cele ove pričice. Celo leto ćemo da radimo radionice, školjkice, šišarkice. Planiramo to na kraju da prodamo i poklonimo nekoj instituciji, nekom kome je baš potrebno“, rekao je Goran Šujica, organizator radionice.

Među decom je i nada somborskog glumišta Nemanja Bakić.

„Dolazim skoro svaki dan od kad je ovo vanredno stanje. Nekako mi ovde super, odgovara mi cela ekipa, odgovara mi što ima dece, to što radimo svakog dana nešto kreativno“, rekao je Nemanja Bakić, glumac NP Sombor. 

Radeći nešto kreativno, uvek u grupi manjoj od deset osoba, da bi sve bilo po propisima, ovde nastaju mali umetnički radovi koji će možda jednog dana prerasti u dela koja će neko primetiti. Ako se to I ne dogodi, ono što će ostati upamćeno je- dobro druženje.

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

ПретходниSaobraćaj prepodne slabijeg intenziteta
СледећиTri topovske kugle u zidu somborske kuće kao svedočanstvo jednog vremena

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.