Slikarstvo na perima Eve Jagice iz Bezdana

Сликарско платно није увек потребно да би се урадило неко уметничко дело. Сликати се може и на камену, љусци јајета, свили, стаклу. А једна Безданка слика на перима.

Ева Јагица из Бездана сликарством се бави више од 20 година. Сликала је и слика и даље на платну, стаклу, свили, јајима, камену и на перима. Пера је почела користити након што је по наруџби насликала неколико слика Индијанаца. Размишљала је када може сликати пера, може и на перима.

„Користим акрилне боје и јако, јако танке четкице. Пера су осетљива и лако се разиђу, што не би тебало да се деси, зато је потребно вештине, српљења, мекана четкица и слика се као било која друга слика, било која друга минијатура“, прича Ева.

Ева слика на перима разних врста птица, а пера добија из золошког врта из суседног Колута. Шта ће бити на слици зависи од самих пера, њихове боје, облика, величине, али то су увек птице.

„То су пера разних прелепих птица, орлова, папагаја. Ако је већ перо од папагаја онда ћу насликати папагаја, сама пера кажу шта желе да буду“, каже ова занимљива уметница.

За једно перо потребно јој је од 40 минута до два сата рада.

„То ме забаља.Треба имати мало фантазије, мало српљења. Искључим се из свакодневног живота, задубим у пера и своје боје и све друго нестане“, каже Ева.

Осим што слика на перима Ева је ових дана соликала и нојева јаја. А њена пера симпатичан су поклон,па су стигла и ван граница наше земље. У шали каже још само није сликала на рибљим крљуштима.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић)

ПретходниAleksa na terenima Teniskog centra „Novak“
СледећиAKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 10. DECEMBRA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.