Smanjene zalihe krvi, poslednja davalačka akcija u utorak

Somborski Crveni krst je pozvao sve dobrovoljne davaoce krvi i one koji to žele da postanu na poslednju ovogodišnju akciju, tim pre što su zalihe krvi smanjene, a potrebe povećane zbog pandemije.

U Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor u utorak, 29. decembra od 9 do 13 sati biće organizovana poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi. Crveni krst u Somboru je saopštio da su zbog pandemije izazvane korona virusom, smanjene zalihe svih krvnih grupa, a u ovo predpraznično vreme potrebe za krvlju su uvećane.

– Upravo zato, molimo sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi koje Crveni krst organizuje – navodi se u saopštenju Crvenog krsta Sombor.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa, u skladu sa propisima i donetim merama i to: pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija I radnih površina; postavlja se dezobarijera I vrši se dezinfekcija ruku svih učesnika akcije; zaposleni u Crvenom krstu i volonteri koriste zaštitna sredstva, dok zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine koriste svoju zaštitnu opremu.

Izvor: triletrip @ SoInfo.org 

ПретходниRADNO VREME ZA PREDSTOJEĆI VIKEND
СледећиJoga za početnike – kompletan vodič za amatere

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.