Smotra somborskog likovnog stvaralaštva

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor

Sedmi „Somborski Salon“, smotra somborskog likovnog stvaralaštva, biće otvoren u utorak, 20. avgusta, u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u 19 časova.

Postavka je sačinjena od radova likovnih umetnika koji su rođeni ili žive i rade na teritoriji Grada Sombora.
Selekciju je napravio Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada, koji je odlučio da ovogodišnju postavku „Somborskog Salona“ čine radovi 34 umetnika. Posetioci će biti u prilici da vide ukupno 53 dela iz oblasti slikarstva, skulpture, digitalne animacije, fotografije, prostorne i digitalne instalacije i drugih vidova vizuelnog izražavanja.

Postavka će trajati do 7. septembra.

„Prilikom (raz)gledanja tradicionalnih salonskih izložbi posmatrač uvek mora imati na umu osnovnu intenciju tih izložbenih postavki: prezentovanje stanja i tokova umetničke prakse u aktuelnom trenutku. Umetnost je, pre svega, odraz i proizvod sveta i vremena u kome živimo. A karakteristika današnjeg življenja jesu stalne i sve ubrzanije promene te aktuelna umetnost funkcioniše poput živog, dinamičnog i konstantno promenjljivog organizma… Uostalom, stoga se umetnički saloni i priređuju svakogodišnje, iz godine u godinu. Revnosnija učešća na tim izložbama umetnika promovišu u svojevrsnog hroničara svog doba“, rekao je Sava Stepanov, likovni kritičar.

rtv.rs

ПретходниPROVERA STANJA POREZA NA IMOVINU MOGUĆA POMOĆU APLIKACIJE MOJA LPA
СледећиDEČIJE IGRALIŠTE DR ZORAN PARČETIĆ – NONA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.