Snažni momci sa somborskog asfalta

Улични тренинг или Стрит вркаут (Street workout) је врста тренинга, спортске дисциплине и вештине која је својеврсна комбинација гимнастике и акробатике. Ова активност окупља све већи број чланова и на Балкану, па су тако спортисти који се баве ‘уличним вежбањем’ основали и Српски Street Workout савез с циљем повезивања и размене искустава с колегама који се такође овим баве.

У Србији тренутно постоји око 8 Street Workout клубова с преко 50.000 чланова. Међу великим предностима ове активности је то што је бесплатно те чињеница да се тренинзи одвијају у природи на отвореном.

Цела прича о Уличном тренингу кренула је из Америке где се сличан програм називао још и Ghetto Workout, GymbarrCalisthenics, екстремни bodyweight и сл. док се у Србији први пут појавио раних 2010-их, те од тада сваки дан узима све већег маха како међу младима тако и међу старијим вежбачима. 

У Србији 2011 године основана је Street workout група Бар Стронг (BarStrong) у Новом Саду, као и Барсербз тим (Barserbz team). Бар Стронг група је 2017. освојила такмичење у Ја имам таленат!

Главни значај ове методе вежбања је што нема граница, из сваке вежбе може прећи у још тежу вежбу, а кад се свему дода и импровизација, разноликости вежби нема краја. А осим тога бесплатан је и веома атрактиван спорт.

Погледајте видео снимке како то раде вежбачи из Сомбора, све похвале заиста!

ПретходниZA PRVO DETE GRAD DAJE 30.000 DINARA!
СледећиZauzeće dela javne površine povodom ”8. Mart-a”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.