Snažni momci sa somborskog asfalta

Ulični trening ili Strit vrkaut (Street workout) je vrsta treninga, sportske discipline i veštine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova i na Balkanu, pa su tako sportisti koji se bave ‘uličnim vežbanjem’ osnovali i Srpski Street Workout savez s ciljem povezivanja i razmene iskustava s kolegama koji se takođe ovim bave.

U Srbiji trenutno postoji oko 8 Street Workout klubova s preko 50.000 članova. Među velikim prednostima ove aktivnosti je to što je besplatno te činjenica da se treninzi odvijaju u prirodi na otvorenom.

Cela priča o Uličnom treningu krenula je iz Amerike gde se sličan program nazivao još i Ghetto Workout, GymbarrCalisthenics, ekstremni bodyweight i sl. dok se u Srbiji prvi put pojavio ranih 2010-ih, te od tada svaki dan uzima sve većeg maha kako među mladima tako i među starijim vežbačima. 

U Srbiji 2011 godine osnovana je Street workout grupa Bar Strong (BarStrong) u Novom Sadu, kao i Barserbz tim (Barserbz team). Bar Strong grupa je 2017. osvojila takmičenje u Ja imam talenat!

Glavni značaj ove metode vežbanja je što nema granica, iz svake vežbe može preći u još težu vežbu, a kad se svemu doda i improvizacija, raznolikosti vežbi nema kraja. A osim toga besplatan je i veoma atraktivan sport.

Pogledajte video snimke kako to rade vežbači iz Sombora, sve pohvale zaista!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.