Snažni momci sa somborskog asfalta

Ulični trening ili Strit vrkaut (Street workout) je vrsta treninga, sportske discipline i veštine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova i na Balkanu, pa su tako sportisti koji se bave ‘uličnim vežbanjem’ osnovali i Srpski Street Workout savez s ciljem povezivanja i razmene iskustava s kolegama koji se takođe ovim bave.

U Srbiji trenutno postoji oko 8 Street Workout klubova s preko 50.000 članova. Među velikim prednostima ove aktivnosti je to što je besplatno te činjenica da se treninzi odvijaju u prirodi na otvorenom.

Cela priča o Uličnom treningu krenula je iz Amerike gde se sličan program nazivao još i Ghetto Workout, GymbarrCalisthenics, ekstremni bodyweight i sl. dok se u Srbiji prvi put pojavio ranih 2010-ih, te od tada svaki dan uzima sve većeg maha kako među mladima tako i među starijim vežbačima. 

U Srbiji 2011 godine osnovana je Street workout grupa Bar Strong (BarStrong) u Novom Sadu, kao i Barserbz tim (Barserbz team). Bar Strong grupa je 2017. osvojila takmičenje u Ja imam talenat!

Glavni značaj ove metode vežbanja je što nema granica, iz svake vežbe može preći u još težu vežbu, a kad se svemu doda i improvizacija, raznolikosti vežbi nema kraja. A osim toga besplatan je i veoma atraktivan sport.

Pogledajte video snimke kako to rade vežbači iz Sombora, sve pohvale zaista!

ПретходниZA PRVO DETE GRAD DAJE 30.000 DINARA!
СледећиZauzeće dela javne površine povodom ”8. Mart-a”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.