„Sokolu“ potkresana krila: Zašto voz kod Novog Sada ide sporije?

soko-voz

Izvor: 021.rs

Preduzeće „Srbija voz“ najavilo je danas da može doći do kašnjenja vozova na relaciji između Novog Sada i Beograda.

Kako je saopštilo ovo preduzeće, došlo je do smetnje na infrastrukturnim kapacitetima na delu pruge od Sremskih Karlovaca do Petrovaradina.


Iz preduzeća nije objašnjeno o kakvim smetnjama je reč, a putnicima se zahvaljuju na razumevanju.

Međutim, saopštenje je objavila i Stranka slobode i pravde, navodeći da su „Železnice Srbije“ 10. januara, na četiri deonice pruge između Beograda i Novog Sada naložile mašinovođama da brzinu voza sa 200 kilometara na sat spuste na 160, zbog, navodne „loše geometrije koloseka“. 

Ono na šta se poziva SSP, odnosi se na delove pruge od Beške do Karlovačkih vinograda, odnosno između Stare Pazove i Inđije.

„Do ovakve odluke je došlo jer su mašinovođe prijavile lupanje i podrhtavanje garnitura na pomenutim deonicama uz napomenu da je saobraćaj po projektovanim brzinama nebezbedan. Kako je moguće da potpuno nova skupo plaćena pruga nije izdržala ni deset meseci upotrebe? Da li je moguće i u kom roku otkloniti uočene nedostatke? Ko će snositi troškove popravke? Ko će izvoditi radove kada se zna da neke od kompanija koje su taj posao dobile bez tendera više nisu u Srbiji? Ko je vršio nadzor i dao saglasnost za korišćenje pruge koja, sada je jasno, nije urađena kako je trebalo? Ovo su samo neka od pitanja na koja su dužni da građanima odgovore nadležni u Vladi i u Železnicama Srbije. Uz naravno sankcije za one koji su odgovorni za to što srpski ‘soko’ od 10. januara sporije leti“, navodi se u saopštenju.

ПретходниJubilarno plivanje za Časni krst
СледећиRadićemo potpuno novu prugu Vrbas – Sombor

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.