Somaraton: Pobednička postolja u Novom Sadu i Ovčarsko Kablarskoj klisuri

Nastavak trkačke sezone koja je bila prekinuta usled epidemije korona virusa nastavljena je ovaj vikend tradicionalnim Noćnim maratonom u Novom Sadu koji je okupio više od pet stotina trkača ovog puta uglavnog iz Srbije.

– Trčalo se na trasama od sedam kilometara, polumaraton od 21 kilometar i maraton u dužini od 42 kilometra. ARK Somaraton imao je dosta razloga za slavlje na trci na sedam kilometara na kojoj su Somaratonke, Tijana Kabić i Bojana Marić, istrčale drugo i treće mesto u apsolutnoj ženskoj konkukrenciji.

Ovu dužinu istrčale su i Danica Grujić Firanj, Mina Bošnjak, David Firanj, Đorđe Ćurić, Ljerka Vukmirović i Đorđe Rackov. Odlične rezultate na polumaratonskoj dužini imali su Robert Lalić i Dejan Nikolić koji su potvrdili svoju dobru trenutnu formu istrčavši jedanaesto odnosno dvanaesto mesto u aposolutnom plasmanu uz lični rekord i veoma teške vremenske uslove za trčanje. Polumaraton su istrčali i Zoran Nikolić, Dejan Hrkalović i Jelena Stanimirović.

Najtežu atletsku disciplinu, maraton, uz svoj novi lični rekord istrčao je Nedeljko Katić koji je za tri sata i pedeset osam minuta istrčao 42 kilometra.

U nedelju je trkački vikend nastavljen premijernim izdanjem trke „Mala Sveta Gora” koja se trčala kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru. Na trasama od 5 i 10 kilometara učešće je uzelo 250 trkača iz Srbije i Republike Srpske.

Pobedu na 5 kilometara istrčala je članica „Somaratona” Milica Stojšić kojoj je ovo prva pobeda i prvo pobedničko postolje – navodi se u zvaničnom izveštaju. 

Izvor: Soinfo.org @ savamajstor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.