Somaraton: Pobednička postolja u Novom Sadu i Ovčarsko Kablarskoj klisuri

Nastavak trkačke sezone koja je bila prekinuta usled epidemije korona virusa nastavljena je ovaj vikend tradicionalnim Noćnim maratonom u Novom Sadu koji je okupio više od pet stotina trkača ovog puta uglavnog iz Srbije.

– Trčalo se na trasama od sedam kilometara, polumaraton od 21 kilometar i maraton u dužini od 42 kilometra. ARK Somaraton imao je dosta razloga za slavlje na trci na sedam kilometara na kojoj su Somaratonke, Tijana Kabić i Bojana Marić, istrčale drugo i treće mesto u apsolutnoj ženskoj konkukrenciji.

Ovu dužinu istrčale su i Danica Grujić Firanj, Mina Bošnjak, David Firanj, Đorđe Ćurić, Ljerka Vukmirović i Đorđe Rackov. Odlične rezultate na polumaratonskoj dužini imali su Robert Lalić i Dejan Nikolić koji su potvrdili svoju dobru trenutnu formu istrčavši jedanaesto odnosno dvanaesto mesto u aposolutnom plasmanu uz lični rekord i veoma teške vremenske uslove za trčanje. Polumaraton su istrčali i Zoran Nikolić, Dejan Hrkalović i Jelena Stanimirović.


Najtežu atletsku disciplinu, maraton, uz svoj novi lični rekord istrčao je Nedeljko Katić koji je za tri sata i pedeset osam minuta istrčao 42 kilometra.

U nedelju je trkački vikend nastavljen premijernim izdanjem trke „Mala Sveta Gora” koja se trčala kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru. Na trasama od 5 i 10 kilometara učešće je uzelo 250 trkača iz Srbije i Republike Srpske.

Pobedu na 5 kilometara istrčala je članica „Somaratona” Milica Stojšić kojoj je ovo prva pobeda i prvo pobedničko postolje – navodi se u zvaničnom izveštaju. 

Izvor: Soinfo.org @ savamajstor

ПретходниEU otvara granice – proverite pravila pre puta
СледећиOdložen Treći Somborski filmski festival

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.