Сомаратон шампионски у Кањижи!


У суботу 10. августа одржано је 38. издање тркачког и пливачког фестивала у Кањижи која се може похвалити дугом и успешном традицијом организовања ове манифестације. Ове године окупило се више стотина тркача и пливача који су пливали и трчали на трасама од 10 и 21 километра по изузетно топлом времену и темературама изнад 30 степени целзијуса.

Атлетско рекративни клуб ’’Сомаратон’’ из Сомбора био је најбројнији клуб на трци са тридесет тркача који су успешно завршили једну од две трке, док су три члана сомаратона и трчали и пливали.

Милош Кесић је победник такмичења у комбинацији пливања на 3 километра и трчања на 10 километара, док је Милан Ковачић испливао друго место у својој старосној категорији, а комбинацију пливања и трчања успешно је завршио и Борис Мајсторовић.

На трци на 10 километара најбржи члан ’’Сомаратона’’ био је Јосип Мајор који је заузео 6 место у генералном пласману и прво у својој старосној категорији, док је Ђорђе Муњас у истој категорији заузео треће место. Зорица Кулић је истрчала 4 место у женској конкуренцији и прво у својој старосној категорији. Прво место у старосној категорији истрчали су и Светислав Звеканов и Мирјана Дошен, док су Снежана Радовић и Даница Грујић Фирањ истрчале друго место у категорији. Десет километара успешно су истрчали и Мирослав Лишчевић, Илија Звеканов, Срђан Бузаџић, Богдан Николић, Ђорђе Рацков и Тамара Рњак.

Најбржи сомаратонац на полумаратонској трци на 21 километар био је Дамир Марковић који је заузео седмо место у генералном пласману и убедљиво прво место у својој старосној категорији, док је Тијана Кабић истрчала треће место у женској категорији. На победничка постоља у старосним категоријама на полумаратону су се попели и Арпад Шаркези, Бојана Марић, Биљана Везмар, Маја Бодрожић, док су 21 километар истрчали и Зоран Николић, Жељко Граовац, Ђорђе Ћурић, Тијана Одобашић и Дејан Николић којем је ово био први истрчани полумаратон.


ПретходниМлади у Србији: Претежно евроскептични, не занима их политика
СледећиТРАНСФУЗИОМОБИЛ НА ТРГУ СВЕТОГ ТРОЈСТВА

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.