SOMBOR BOGATIJI ZA BICIKLISTIČKU STAZU

biciklisticka_staza

Grad Sombor je poznat po velikom broju biciklista, te je namera gradske uprave da se vožnja biciklom u Somboru učini što je moguće bezbednijom.

Iz tog razloga, izgradnja biciklističkih staza je jedan od prioriteta Grada te su značajna sredstva izdvojena iz budžeta u te svrhe.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je danas sa svojim saradnicima obišao završenu biciklističku stazu od početka Staparskog puta pa do raskrsnice sa Prvomajskim bulevarom u dužini od 800 metara.


On je istakao da je pored biciklističke staze urađena i pešačka staza, a sve u cilju povećanja bezbednosti: “Pored izgradnje ove biciklističke staze u ukupnoj dužini od oko 800 metara, kompletno su rekonstruisani i trotoari, što je svakako bio i cilj ovog projekta. Mi ćemo se truditi da u narednom periodu završimo još tri projekta koji se tiču biciklističkih staza i da u narednoj godini realizujemo ove projekte”, rekao je gradonačelnik.

U završnoj fazi su projekti za nove biciklističke staze:” Završavamo projekat nastavka biciklističke staze od Prvomajskog bulevara do Vašarišta, od Vašarišta do Agrosaveza postoji gotov projekat, kao i gotov projekat za Vojvođansku ulicu koju planiramo u narednim godinama da krenemo sa izgradnjom”.

Vrednost ovog projekta je nešto preko 17 miliona dinara sa PDV-om, a cilj izgradnje biciklističkih staza jeste da se omogući građanima Sombora bezbedna vožnja kroz grad, te samim tim podigne na jedan viši nivo bezbednost biciklista, kao najranjivije grupe učesnika u saobraćaju.

ПретходниKod Somborca pronađene bombe, oružje i droga
СледећиNovo izdanje „Art okupacije“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.