SOMBOR DOBIO 34 MILIONA EVRA

ugovori-za-finansiranje-deponije

SOMBOR DOBIO 34 MILIONA EVRA ZA IZGRADNJU REGIONALNOG CENTRA ZA UPRAVLJANJE OTPADOM I SANACIJU POSTOJEĆE DEPONIJE U RANČEVU.

U Beogradu je potpisan ugovor o sprovođenju projekta „Program za čvrsti otpad u Republici Srbiji“, između Javnog komunalnog preduzeća „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“, Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Prema ovom ugovoru, „Regionalnom centru za upravljanje otpadom Rančevo“ dodeljena su sredstva u iznosu od 34 miliona evra za izgradnju centra za tretman komunalnog otpada i sanaciju postojeće deponije u Rančevu. Regionalni centar za upravljanje otpadom baviće se sakupljanjem komunalnog otpada iz pet lokalnih samouprava: Sombora, Apatina, Kule, Odžaka i Bača, ali i preradom u skladu sa evropskim standardima.

Pored Sombora, Ugovor o sprovođenju Programa za čvrsti otpad u Republici Srbiji potpisale su i lokalne samouprave Valjeva, Nove Varoši i Užica.

Izgradnju zelene infrastrukture za upravljanje otpadom u Srbiji, zajednički finansiraju Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Francuska agencija za razvoj (AFD), za šta je potpisan ugovor o kreditu u iznosu od 150 miliona evra, odnosno 75 miliona sa EBRD i 75 miliona sa AFD. Time su stvoreni uslovi za realizaciju prve faze projekta, za izgradnju četiri moderna regionalna i reciklažna centara u Valjevu, Užicu, Novoj Varoši i Somboru.

Ugovore o realizaciji prve faze projekta potpisala je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, sa regionalnim direktorom EBRD za zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem, i predstavnicima javnih komunalnih preduzeća koja će upravljati regionalnim centrima.

ПретходниŠIKARČANI SUTRA ORGANIZUJU NOVI PROTEST, NEZADOVOLJNI SITUACIJOM SA MIGRANTIMA
СледећиU SAOBRAĆAJKI KOD PRIGREVICE POGINUO OSAMNAESTOGODIŠNJI MLADIĆ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.