Sombor domaćin!


Sombor domaćin manifestaciji “Gradovi otvorenih srca 2019.”

Sombor je po 10. put domaćin sportsko – rekreativne manifestacije “Gradovi otvorenih srca 2019.” Pored Somboraca, učestvovale su i rekreativne ekipe iz Baje i Osijeka, koje su se takmičile u malom fudbalu, basketu, odbojci, stonom tenisu, pikadu i bowling-u. Susrete je organizovao Grad Sombor, Sportski savez i Sportski centar “Soko”.

Druženje, zabava u sportskom duhu, razmena iskustva u prvom, a rezultati u drugom planu upečatljiv su utisak sa jubilarne desete manifestacije, koja je “otvorenog srca” spojila rekreativce iz Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Anica Biloš, Gradski savez Osijeka za sport i rekreaciju kaže: “Pobornik sam da sve generacije učestvuju u ovakvim manifestacijama, a ljudi se sve više priključuju jer je dobro i radi zdravlja i ličnog zadovoljstva, sreće i radi toga da što više povezujemo ljude kako bi bar na kratko zaboravili svoje lične probleme i rešili se stresa i da budu zadovoljniji”.

Rozalija Preininger, savetnik gradonačelnika Baje za međunacionalnu saradnju isitče : “Ovo je takođe bitan segment veze između naših gradova i važan je kao sprtski deo podjednako kao i drugi programi koji nas povezuju i koji grade bolje odnose među ljudima i svim nacijama”.

Šest sportskih disciplina obeležilo je prijateljsko – sportske susrete za više od 100 učesnika.

“Dva puta godišnje u različitim gradovima skupi se stotinjak rekreativaca iz Sombora Osijeka i Baje i zamišljeno je tako da to bude pobeda tolerancije, zdravog razuma i sporta nad svim onim okolnostima koje nisu bile lepe u prethodnom periodu. Ovde su se u ovom poslednjem petogodišnjem ciklusu razvila značajna prijateljstva, pa čak i porodična prijateljstva između ova tri grada”, kaže Milan Stakić, predsednik Sportskog saveza Sombora.

Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport, decu i omladinu Sombor napominje: “Smatramo da ovakve manifestacije u velikoj meri pomažu svima nama i našim gradovima da ovu saradnju koju imamo da podignemo na jedan viši nivo”.

Cilj manifestacije je kontinuitet u povezivanju tri pogranična grada i unapređenje međuljudskih odnosa, a naredni susret rekreativce očekuje u Baji, na proleće.

Izvor: RTV (Vesna Milanović)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.