Sombor domaćin!

Sombor domaćin manifestaciji „Gradovi otvorenih srca 2019.“

Sombor je po 10. put domaćin sportsko – rekreativne manifestacije „Gradovi otvorenih srca 2019.“ Pored Somboraca, učestvovale su i rekreativne ekipe iz Baje i Osijeka, koje su se takmičile u malom fudbalu, basketu, odbojci, stonom tenisu, pikadu i bowling-u. Susrete je organizovao Grad Sombor, Sportski savez i Sportski centar „Soko“.

Druženje, zabava u sportskom duhu, razmena iskustva u prvom, a rezultati u drugom planu upečatljiv su utisak sa jubilarne desete manifestacije, koja je „otvorenog srca“ spojila rekreativce iz Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Anica Biloš, Gradski savez Osijeka za sport i rekreaciju kaže: „Pobornik sam da sve generacije učestvuju u ovakvim manifestacijama, a ljudi se sve više priključuju jer je dobro i radi zdravlja i ličnog zadovoljstva, sreće i radi toga da što više povezujemo ljude kako bi bar na kratko zaboravili svoje lične probleme i rešili se stresa i da budu zadovoljniji“.


Rozalija Preininger, savetnik gradonačelnika Baje za međunacionalnu saradnju isitče : „Ovo je takođe bitan segment veze između naših gradova i važan je kao sprtski deo podjednako kao i drugi programi koji nas povezuju i koji grade bolje odnose među ljudima i svim nacijama“.

Šest sportskih disciplina obeležilo je prijateljsko – sportske susrete za više od 100 učesnika.

„Dva puta godišnje u različitim gradovima skupi se stotinjak rekreativaca iz Sombora Osijeka i Baje i zamišljeno je tako da to bude pobeda tolerancije, zdravog razuma i sporta nad svim onim okolnostima koje nisu bile lepe u prethodnom periodu. Ovde su se u ovom poslednjem petogodišnjem ciklusu razvila značajna prijateljstva, pa čak i porodična prijateljstva između ova tri grada“, kaže Milan Stakić, predsednik Sportskog saveza Sombora.

Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport, decu i omladinu Sombor napominje: „Smatramo da ovakve manifestacije u velikoj meri pomažu svima nama i našim gradovima da ovu saradnju koju imamo da podignemo na jedan viši nivo“.

Cilj manifestacije je kontinuitet u povezivanju tri pogranična grada i unapređenje međuljudskih odnosa, a naredni susret rekreativce očekuje u Baji, na proleće.

Izvor: RTV (Vesna Milanović)

ПретходниSomborski prosvetari dobili priznanje Avram Mrazović
СледећиOBELEŽAVANJE 75. GODIŠNJICE BATINSKE BITKE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.