SOMBOR JE BIO I BIĆE GRAD VRHUNSKIH SPORTISTA

Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog Saveza Srbije  posetio je danas bokserski klub „Sombor“ a povod  su kao i uvek dobri rezultati boksera u proteklom periodu. Naime Bokserski klub „Sombor“ je od ove sezone član Prve lige Srbije u boksu- najvišeg ranga u domaćem šampionatu.

Liga broji sedam klubova podeljenih u dve grupe. Na upravo završenom Balkanskom prvenstvu u turskom Kemeru, Saša Milovac član BK „Sombor“ je kao reprezentativac naše zemlje osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 81 kg. Izuzetno vredan rezultat krajem maja je ostvarila i Aleksandra Tepavac osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rumuniji (u Galatiju) za mlađe kategorije – juniorka do 63kg . Još jednu srebrnu medalju za izuzetan rezultat na takmičenju „Zlatna rukavica“ osvojio je Vladimir Gubaš .

Tim povodom član Gradskog veća zadužena za sport, decu i omladinu Antonija Nađ Kosanović primila je danas sportiste, trenera i potpredsednika kluba kao i predsednika bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

Čestitajući u svoje i u ime grada ostvarene rezultate Antonija Nađ Kosanović je istakla da su oni svojim rezultatima opravdali odluku grada da izdvaja 5% od budžeta za razvoj sporta na lokalu, a što se tiče daljeg finansiranja grad će se potruditi da im obezbedi sve uslove za još bolje rezultate.

„Ovi rezultati koje ste postigli su veoma značajni ne samo za vas već i za grad, jer biti prvi u svojoj sredini  je veoma teško a biti najbolji na međunarodnoj sceni je još značajnije jer na taj način promovišete i vašu sredinu. Grad Sombor je uvek imao vrhunske sportiste, a vi ste dokaz da će ih i dalje imati“, rekla  je Antonija Nađ Kosanović.

Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog Saveza Srbije zahvalivši se Gradu Somboru na podršci boksu istakao je da ni Savezu nije teško da podrži ovakav klub koji okuplja veliki broj dece, sve je masovniji i osvaja rezultate.

„Ostvareni rezultati na svim ovim takmičenjima su plod jednog dugog i temeljnog  i sistematskog rada  i mislim da tek u narednom periodu, tj narednim godinama Sombor će imati sve snažnije i bolje rezultate, a činjenica da je bokserski klub „Sombor“ jedan od šest klubova učesnika Super lige govori da je to zaista centar boksa u ovom delu Srbije a nadam se da će ovaj klub imati  i učešće u „Plej ofu“ rekao je Nenad Borovčanin čestitajući  izuzetne rezultate mladim sportistima i njihovom treneru Stojanu Kneževiću.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниPRIJAVA KANDIDATA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA
СледећиAvanture hrabrog Sneška

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.