Sombor nastavlja stipendiranje najboljih studenata

stipendije_studenti_sombor
Foto Zlata Vasiiljević

Sombor nastavlja stipendiranje najboljih studenata. Ove studentske godine stipendiju će koristiti 35 studenata. To pravo ostvarili na konkursu koji je raspisao Grad Sombor.

Oni su najbolji među najboljima 35 studenata različitih fakulteta koji su do sada ostvarili dobar prosek ili studiraju neku od deficitarnih struka stekli su pravo na stipendiju Grada Sombora, koju će primati deset meseci u studentskoj 2020/2021. godini.

„Moj prosek je 9,78. Prosek za studente koji ne studiraju za deficitarna zanimanja mora biti dosta viskok, jer studenti deficitarnih zanimanja imaju izvesne beneficije, zato što dobijaju veći boroj bodova od nas ostalih. Mi ostali moramo se baš potruditi da ostvarimo stipendiju Grada Sombora „, kaže Nikola Rakić, student Ekonomski fakultet Subotica.

„Nije mi prvi put da koristim stipendiju. Značai mi, jer trenutno je nama studentima teško naći neki posao da se dopuni studentski budžet „, kaže Anastasija Orlić, studentkinja Filozofski fakultet Novi Sad.

„I prethodne dve godine koristio sam stipendiju i dovoljna je da se pokriju troškovi doma, studentske menze i da mi još nesto ostane za džeparac“, kaže Nikola Šebek, student PMF Novi Sad.

Stipendiranje studeneta Grad Sombor počeo je 2015. godine. Broj stipendija je 2019. sa 25 povećan na 35.

„Naš priorite je da povećamo i broj stupendija i iznos koji je sada 12.000 dinara. Uprkos prethodnoj godini uspeli smo da ispošujemo dve naše studente koji će stipendije Grada Sombora primati deset meseci“, kaže gradonačelnik Antonio Ratković.

Studenti su ugovore potpisali sa gradonačelnikom, a do kraja januara biće im biti isplaćene prve četiri rate stupendije.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниNAREDNIH DANA POTREBAN DODATNI OPREZ ZBOG MOGUĆE POLEDICE
СледећиKako voziti bezbedno u zimskim uslovima?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.