Sombor obeležio Evropsku nedelju sporta

aktivnost-foto0-evropska-nedelja-sporta-deca

Sa ciljem da promoviše sport i fizičku aktivnost Grad Sombor je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a uz tehničku podršku Sportskog saveza i Crvenog krsta iz Sombora, treću godinu zaredom obeležio Evropsku nedelju sporta. Manifestacija se obeležava širom Evrope, u periodu od 23. do 30. septembra.

Moderan ples za najmlađe, fudbalski trening, kao i zumba trening i mala atletika obeležili su prvi dan Evropske nedelje sporta u Somboru, na kojoj je učestvovao veli broj mališana, koji su nam rado preneli svoje utiske šta su to novo naučili.

„Najviše mi se svidelo kada smo igrali Makarenu“, rekla je jedna od učesnica.

„Plesala sam, veselila sam se i družila sam se“, pohvalila se učenica prvog razreda.

Cilj manifestacije je razvoj sporta i fizičke aktivnosti.

„Da podignemo svest koliko je bitno da se bavimo fizičkom aktivnošću, ako nismo u mogućnosti da idemo na trening možemo da pešačimo, možemo da vozimo bicikl, možemo da trčimo, da neke aktivnosti radimo u prirodi kojim ćemo doprineti celokupnom psihofizičkom zdravlju“, rekla je Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za oblast sporta, dece,omladine i zdravstva.

„S obzirom da su sadašnji podaci zbog korone i novonastale situacije zaista zabrinjavajući i deca se sve manje bave sportom ovo je jedan od načina da ih motivišemo i da ih pokrenemo da se bave sportom i fizičkom aktivnošću“ rekla je Danijela Jaćimović iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Tokom narednih dana u okviru Evropske nedelje sporta pod sloganom „Be active“ biće organizovana biciklistička tura, vožnja kajakom kao i javni čas rukometa i karate trening, gde će svi zainteresovani građani moći da uživaju.

 Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниRaspoloženje utiče na količinu hrane koja se konzumira
СледећиSUTRA U SOMBORU HUMANITARNI BAZAR ZA EMILI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.