SOMBOR OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU

Obeležen „Međunarodni dan žena u ruralnim područjima“

U  Gradu Somboru i ove godine obeležen je Međunarodni dan žena u ruralnim sredinama, 15. oktobar, pod sloganom „Poveži se! Unapredi se!“.

Tim povodom predstavnice naseljenih mesta Grada Sombora okupile su se kako bi razmenile svoja iskustva, ideje i planove za dalje unapređenje njihovog rada, a sa njima su danas bile i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i član Gradskog veća za oblast rodne ravnopravnosti Slađana Radin.

Foto: sombor.rs

Slađana Radin poručila je da je namera da proizvodi žena iz ruralnih područja nađu svoje mesto na tržištu i da se na taj način ekonomski osnaže i same žene, a samim tim i sela.

„Grad Sombor uveliko pomaže u osnaživanju žena. Osnaživanje žena nije ono da svaka žena bude aktivna u nekom urbanom životu, nego upravo ono da se oseti potreba svake žene koja ima neku skrivenu sposobnost i kreaciju koja bi se mogla ispoljiti, da pronađemo to šta u njoj čuči i da bi je osnažili u tom smislu, kako bi ona neke svoje veštine i ljubav pretočila u neki proizvod koji će koristiti svima, a samim tim i ona biti zadovoljna“ rekla je Radin i pozvala žene koje imaju ideju, ljubav prema nekom poslu, da se obrate Lokalnoj akcionoj grupi ili  Gradu Somboru kako bi im pomogli da unaprede, znanje i svoje namere sprovedu u dela.

PrethodniIzbor iz savremenog srpskog slikarstva
SledećiAkcija povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečjeg siromaštva u Somboru

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.