SOMBOR OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU

Обележен „Међународни дан жена у руралним подручјима“

У  Граду Сомбору и ове године обележен је Међународни дан жена у руралним срединама, 15. октобар, под слоганом „Повежи се! Унапреди се!“.

Тим поводом представнице насељених места Града Сомбора окупиле су се како би размениле своја искуства, идеје и планове за даље унапређење њиховог рада, а са њима су данас биле и заменица градоначелника Љиљана Тица и члан Градског већа за област родне равноправности Слађана Радин.

Foto: sombor.rs

Слађана Радин поручила је да је намера да производи жена из руралних подручја нађу своје место на тржишту и да се на тај начин економски оснаже и саме жене, а самим тим и села.

„Град Сомбор увелико помаже у оснаживању жена. Оснаживање жена није оно да свака жена буде активна у неком урбаном животу, него управо оно да се осети потреба сваке жене која има неку скривену способност и креацију која би се могла испољити, да пронађемо то шта у њој чучи и да би је оснажили у том смислу, како би она неке своје вештине и љубав преточила у неки производ који ће користити свима, а самим тим и она бити задовољна“ рекла је Радин и позвала жене које имају идеју, љубав према неком послу, да се обрате Локалној акционој групи или  Граду Сомбору како би им помогли да унапреде, знање и своје намере спроведу у дела.

ПретходниIzbor iz savremenog srpskog slikarstva
СледећиAkcija povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečjeg siromaštva u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.