Sombor: Olujno nevreme napravilo štetu na više gradskih i prigradskih lokacija

sombor-nevreme-1
Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

Западнобачки округ синоћ је захватило олујно невреме, а у Апатину је око петнаестак минута шибао град величине лешника, док су се од силине ветра ломиле гране и рушило дрвеће, које су ноћас уклањале дежурне екипе Јавно комуналних екипа из Апатина, Сомбора и Оџака.

Снажно невреме праћено обилним падавинама, грмљавином и понегде градом синоћ је погодило Апатин, Сомбор и Оџаке, а од јачине ветра пуцале су гране и ломила се стабла, што је причинило и материјхалну штету на појединим аутомобилима и крововима кућа.

Томислав Чељушка из Сомбора: „Одвалила се грана, ветар је био у питању, а не гром, грана је била добро натопљена водом и пала је по дијагонали и средила ми аутомобил. Штета је комплетна И нема више вожње тог аута“.

doroslovo-nevreme
Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

Олујни ветрар у Дорослову оборио је стабло на бандеру, што је довело до прекида снабдевања електричном енергијом за мештане који живе у том делу села. Дежурне екипе ЈКП „Зеленило“ из Сомбора радиле су даноноћно на санирању штете.

sombor-nevreme-1-1
Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

Звездан Милинковић, председник Савета МЗ Дорослово: „Незапамћено невреме је задесило наше село Дорослово, а имамо на десетак места срушених стабала који су прекинули главне електричне водове. Екипе ЕПС-а и ЈКП Зеленила су изашле на терен, сви раде и мислимо да ће то све у кратком временском периоду бити све уклоњено“.

sombor-nevreme
Извор: ЈКП Зеленило Сомбор

Никола Јоцић, руковидлац паркова и зеленила у ЈКП „Зеленило“ у Сомбор: „Радимо непрекидно 72 сата, све екипе су ангажоване на рашчишћавању последица елементарних непогода. На терену смо имали доста учинејне материјалне штете на возилима, где није било повреде грађана, а давали смо прво приоритет да се отклоне последице које прете грађанима, па смо тако санирали више штета на крововима кућа“.

Путем друштвених мрежа, Апатинци су делили фотографије из различитих делова града које илуструју поједине поплављене улице због зачепљења у атмосферским одводима. И ако је киша донела невоље грађанима, усевима је добродошла.

Зоран Боца, саветодавац у ПСС Сомбор: „Од Риђице, Кљајићева, Сомбора до Гакова, Апатина и Каравукова читав тај терен је добио између 80 и 100 литара воде по метру квадратном, у збиру, претходних дана. Ова вода је сигурно добро дошла свим ратарским и повртарским културама нарочито због тога јер су претхних десетак дана биле изузетне врућине“.

Синоћ, као и претходних дана десјтвовала је и противградна одбрана, а стрелци из Апатина, Сомбора и Оџака, синоћ су испалили 78 ракета са противградних станица.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниApatin i Sombor pogodilo nevreme praćeno gradom veličine lešnika
СледећиŠta se dešava sa zlatnim ribicama u rekama i jezerima? Uznemirile javnost neverovatnom veličinom

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.