Sombor: Olujno nevreme napravilo štetu na više gradskih i prigradskih lokacija

sombor-nevreme-1
Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

Zapadnobački okrug sinoć je zahvatilo olujno nevreme, a u Apatinu je oko petnaestak minuta šibao grad veličine lešnika, dok su se od siline vetra lomile grane i rušilo drveće, koje su noćas uklanjale dežurne ekipe Javno komunalnih ekipa iz Apatina, Sombora i Odžaka.

Snažno nevreme praćeno obilnim padavinama, grmljavinom i ponegde gradom sinoć je pogodilo Apatin, Sombor i Odžake, a od jačine vetra pucale su grane i lomila se stabla, što je pričinilo i materijhalnu štetu na pojedinim automobilima i krovovima kuća.

Tomislav Čeljuška iz Sombora: „Odvalila se grana, vetar je bio u pitanju, a ne grom, grana je bila dobro natopljena vodom i pala je po dijagonali i sredila mi automobil. Šteta je kompletna I nema više vožnje tog auta“.

doroslovo-nevreme
Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

Olujni vetrar u Doroslovu oborio je stablo na banderu, što je dovelo do prekida snabdevanja električnom energijom za meštane koji žive u tom delu sela. Dežurne ekipe JKP „Zelenilo“ iz Sombora radile su danonoćno na saniranju štete.

sombor-nevreme-1-1
Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

Zvezdan Milinković, predsednik Saveta MZ Doroslovo: „Nezapamćeno nevreme je zadesilo naše selo Doroslovo, a imamo na desetak mesta srušenih stabala koji su prekinuli glavne električne vodove. Ekipe EPS-a i JKP Zelenila su izašle na teren, svi rade i mislimo da će to sve u kratkom vremenskom periodu biti sve uklonjeno“.

sombor-nevreme
Izvor: JKP Zelenilo Sombor

Nikola Jocić, rukovidlac parkova i zelenila u JKP „Zelenilo“ u Sombor: „Radimo neprekidno 72 sata, sve ekipe su angažovane na raščišćavanju posledica elementarnih nepogoda. Na terenu smo imali dosta učinejne materijalne štete na vozilima, gde nije bilo povrede građana, a davali smo prvo prioritet da se otklone posledice koje prete građanima, pa smo tako sanirali više šteta na krovovima kuća“.

Putem društvenih mreža, Apatinci su delili fotografije iz različitih delova grada koje ilustruju pojedine poplavljene ulice zbog začepljenja u atmosferskim odvodima. I ako je kiša donela nevolje građanima, usevima je dobrodošla.

Zoran Boca, savetodavac u PSS Sombor: „Od Riđice, Kljajićeva, Sombora do Gakova, Apatina i Karavukova čitav taj teren je dobio između 80 i 100 litara vode po metru kvadratnom, u zbiru, prethodnih dana. Ova voda je sigurno dobro došla svim ratarskim i povrtarskim kulturama naročito zbog toga jer su prethnih desetak dana bile izuzetne vrućine“.

Sinoć, kao i prethodnih dana desjtvovala je i protivgradna odbrana, a strelci iz Apatina, Sombora i Odžaka, sinoć su ispalili 78 raketa sa protivgradnih stanica.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниApatin i Sombor pogodilo nevreme praćeno gradom veličine lešnika
СледећиŠta se dešava sa zlatnim ribicama u rekama i jezerima? Uznemirile javnost neverovatnom veličinom

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.