Sombor predstavljen na Dunavskom festivalu u Ulmu

Dunavski festival

Delegacija Grada Sombora, članovi projektnog tima za projekat finansiran iz Dunavskog transnacionalnog programa EU, Responsible Green Destination Amazon of Europe (Amazing AoE), Turistička organizacija grada Sombora i članovi UG „Podunav“ Bački Monoštor – kao partneri u projektu Danube Guides Action, učestvovali su na 12. Inernacionalnom Dunavskom festivalu u Ulmu, Republika Nemačka, u periodu 4. – 8. jul 2022. godine.

Na Dunavskom festivalu su, kako posetiocima iz celoga sveta, tako i privrednicima i ostalim učesnicima festivala, tokom pet dana trajanja, na štandu Grada Sombora predstavljeni turistički i privredni potencijali Grada Sombora. Promotivne aktivnosti su, u saradnji sa predstavnicima TOGS-a i „Dunavskim vodičima“, doprinele izuzetno velikom interesovanju posetilaca i učesnika festivala, gde je Sombor prepoznat kao dobra destinacija za razvoj turizma i potencijalna ulaganja u sektor turizma.

Delegacija Grada Sombora je prisustvovala i na svečanom otvaranju Svetskog muzeja podunavskih Švaba u Ulmu, gde je dogovoren niz budućih aktivnosti u vezi sa povezivanjem i zajedničkim projektima sa Gradskim muzejem Sombor, depadansom Muzeja podunavskih Švaba u Somboru. 

Predstvnici oba projekta učestvovali su i na Dunavskom omladinskom forumu, na kome su predstavljene aktivnosti i projekti koje realizuje Grad Sombor i lokalna zajednica, sa ciljem razvoja eko-turizma i zaštite prirode i životne sredine, te promocije UNESKO Rezervata Biosfere „Mura-Drava-Dunav“ i SRP „Gornje Podunavlje“. Ovo je bila prilika i za ponovni susret sa profesorom Andreasom Fatom, koji je pre nekoliko sedmica preplivao ceo tok Dunava. Sa svoga putovanja, podelio je prelepe utiske vezane za očuvanu prirodu i gostoprimstvo koje je iskusio prilikkom posete Bačkom Monoštoru i SRP „Gornje Podunavlje“.

ПретходниU tem Somboru srpski je na umoru
СледећиVODA NA KORLATOŠU NEISPRAVNA ZA KUPANJE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.