SOMBOR SE OPROSTIO OD PRIMARIJUSA DR ZORANA PARČETIĆA

dr_primarius_zoran_parcetic

Komemoracija povodom smrti predsednika Skupštine grada primarijusa doktora Zorana Parčetića održana je danas u Skupštini grada Sombora. Porodica, prijatelji, poslovni saradnici, odbornici, predstavnici Gradske uprave okupili su se u velikom broju da odaju počast čoveku plemenitog srca, neumorne energije, velikom humanisti,  lekaru – hirurgu pre svega, predsedniku Skupštine grada Sombora primarijusu dr Zoranu Parčetiću.

Nakon minute ćutanja kojom je odata počast imenu, liku i delu primarijusa dr Zorana Parčetića, prisutnima se obratila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović koja je podsetila prisutne na jedan prekratak, ali raskošan i bogat život čoveka kakav je bio i kakav će zauvek ostati u našim sećanjima – dr Zoran Parčetić.

„Mada je povremeno odavao utisak ne previše lako pristupačnog čoveka, oni koji ga dobro i godinama poznaju svedoče da je iza te ozbiljne i ponekad stroge fasade bila osoba detinjeg srca, koja je stalno i neprestano tražila nove izazove. Bio je istinski stvaralačka i graditeljska ličnost, neiscrpne radne energije, kako od svoje bašte (a cveće mu je bilo velika pasija i ljubav) tako do stalnog i širokog angažmana za opšte interese. Uvek i svima na usluzi spreman da pomogne i bez molbe ili obraćanja, Zoran nije bio čovek forme i ustaljenih procedura, već je njegov slobodan i nesputan duh stalno težio novim akcijama i konkretnim delima, a njegova misao odletela je do nekih samo njemu znanih visina i širokih vidika. Ponekad tvrd u svojim ubeđenjima i stavovima (a ponavljao je često i onaj poznat Njegošev stih : „Tvrd je orah voćka čudnovata“), voleo je svoj grad i ovdašnje ljude onom starinskom ljubavi i privrženošću, koja ne traži reči, već se ogleda u neposrednom delu. Lucidan, gospodstven, galantan i izrazit džentlmen prema drugim ljudima se odnosio bez zlobe i prekora. Prezirao je i skoro ignorisao jedino grubu stvarnost svoje neumitne i teške bolesti i do zadnjih dana i poslednjih časova brižno je tešio i majku i najbliže prijatelje, kako svakoj bolesti ima leka i izlečenja, obećavajući da će se ubrzo vratiti i nastaviti tamo gde je na čas zastao. To je jedno od retkih njegovih obećanja koje nije ispunio.“ istakla je gradonačelnica i dodala:

„Dozvolite mi da na kraju  budem lična i da ovu priliku iskoristim  da izrazim svoju veliku zahvalnost dr Zoranu Parčetiću sa kojim sam imala izuzetnu saradnju još u vreme kada je bio većnik za socijalnu i zdravstvenu zaštitu a ja saradnik u lokalnoj administraciji, koji mi je pružao svaku podršku i pomoć u obavljanju funkcije za koju me je sam predložio. Na kraju, bio je veliki čovek i prijatelj koji je svojim znanjem, iskustvom i poznanstvima pomogao da rešim svaki zdravstveni i lični problem. Zbog toga danas sa ovog mesta sa velikom tugom kažem : Zbogom predsedniče i neka ti je večna slava!“ rekla je Dušanka Golubović u svom oproštajnom govoru.

„U pitanju je jedan od najvrednijih Somboraca, lekar hirurg dr Zoran Parčetić. U prvom redu humanista. Toliko je mnogo ljudi kojima je pomogao ne samo u svojoj profesiji već i u drugim sferama života. Izvanrednu  energiju za pomoć, naročito slabim i siromašnima, ispoljio je dr Zoran Parčetić dok je bio član gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu a i kasnije sa funkcije predsednika Skupštine grada. Od brige za stare i nemoćne, za narodnu kuhinju, do brige o deci.“ istakao je zamenik predsednika Skupštine Miodrag Sekulić govoreći o svom prijatelju, saradniku i stranačkom kolegi dr Zoranu Parčetiću.

„Nažalost opet se potvrdila surova životna istina,  da često najbolji među nama prerano odu. Zbog čega je tako ne znamo ali znamo da će nam veoma nedostajati naš predsednik dr Zoran Parčetić – Nona. Neka mu je večna slava.“ rekao je Miodrag Sekulić, zamenik predsednika Skupštine grada.

Od predsednika Skupštine grada Sombora primarijusa dr Zorana Parčetića oprostili su se i doktor Darko Kosanović, mlađi kolega hirurg, zamenik direktora somborske bolnice i Aleksandra Medulić Kalčan, potpredsednica UG „Bunjevačko kolo“ kojima je dr Parčetić pružao nesebičnu i neupitnu podršku.

Primarijus dr Zoran Parčetić sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u Somboru.

ПретходниDan Izazova
СледећиKnjiževno veče sa Snežanom Ćosić

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.