Sombor ugostio najbolje dizače tegova iz Vojvodine

sombor-dizaci-tegova

Već nekoliko godina, u okviru redovnog finansiranja sporta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, planiraju se novčana sredstva i za održavanje desetodnevnog kampa za perspektivne i najuspešnije dizače tegova iz klubova sa teritorije Vojvodine.

Poslednjih nekoliko godina kamp se selio iz mesta u mesto da bi se zbog sjajnih trenažnih i smeštajnih uslova koje nam Sombor daje, odomaćio u ovom gradu pod okriljem domaćeg KDT “Radnički”.

I ove godine se u Somboru okupilo 14 dizača tegova u obe konkurencije. Devojke i momci iz Subotice, Iriga, Bača i Sombora obavili su pripreme za nove takmičarske poduhvate do kraja kalendarske godine pod stručnim vođstvom selektora Zorana Pantelića i njegovih asistenata Ervina Rožnjika iz Subotice i Petra Ranga iz Sombora.

“Poslednjeg vikenda avgusta na programu je međunarodni turnir “Kup Subotice”, takmičenje sa dugom tradicijom. Posle toga nam sledi još jedan turnir u organizaciji Vojvođanskog saveza i turniri na republičkom nivou, da bi sezonu finiširali sa državnim šampionatima za 2022. godinu” – podseća na predstojeće akcije Vojođanskog saveza dizača tegova predsednica tog regionalnog saveza Rita Špajzer.

Podsećamo, naši dizači tegova su u poslednje dve sezone ostvarili istorijske rezultate. Radmila Zagorac (21), reprezentativka Srbije u dizanju tegova, osvojila je bronzanu medalju na jubilarnom 100. Evropskom prvenstvu u Tirani.

Članica “Herkulesa” iz Bača , zauzela je treće mesto u kategoriji do 45 kilograma i na taj način donela prvu seniorsku medalju Srbiji u istoriji šampionata Starog kontinenta!

Radmila, koja je i šampionka Evrope za juniorke iz Rovanijemija (2021), u trzaju je podigla 68, a u izbačaju 84 kilograma, što joj je u konačnom zbiru (totalu) donelo 152 kg. Postavila je ujedno i novi nacionalni rekord.

Izvor: RTV (Ljubenko Zvizdić)

ПретходниZatvorena deonica puta od Sombora prema Apatinu
Следећи3 navike za produktivnost koje je praktikovao Nikola Tesla

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.