Sombor za 5 – U laganom ritmu

Фото: ТОГС

’’Sombor za 5 – U laganom ritmu’’ je namenjen osobama koje žele da se odmore od svakodnevnice, napetosti i stresa. Realizacijom programa uživaćete u laganom, sadržajnom i nezaboravnom odmoru.

Aktivnosti:
Poseta Kulturnim znamenitostima Sombora
Upoznavanje Bezdanskih, Monoštorskih, Čonopljanskih, Telečkih znamenitosti
Šetnja stazama Specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje“
Fakultativna vožnja fijakerom i lađicom
Fakultativna poseta pozorištu
Poseta ugostiteljskim objektima sa bogatom kulinarskom ponudom

Opis ture:

1.dan, petak – Sombor

Dolazak u Sombor, moderan grad koji je očuvao patinu i šarm prošlosti. Smeštaj. Poseta Županiji-slika ‘’Bitka kod Sente’’, Galeriji Milan Konjović, Gradskom muzeju. Slobodno vreme za ručak. Vožnja fijakerom, poseta vinariji (degustacija vina). Fakultativna poseta Narodnom pozorištu (predstava predviđena mesečnim repertoarom). Slobodno veče i večera na čardi uz muziku tamburaša. Noćenje.

2.dan, subota – Bezdan

Doručak. Odlazak u Bezdan, naselje u blizini Dunava i granice sa Mađarskom i Hrvatskom. Poseta Etno kući “Jelena, Muzeju parfemskih bočica i Tkačnici svilenog damasta “Novitet“. Slobodno vreme za ručak. Poseta Spomen muzeju Batinske bitke i Vizitorskom centru “Karapandža“ uz mogućnost šetnje kroz šumu, vožnju čamcima, iznajmljivanje bicikla. Slobodno vreme u Ekološkoj učionici “Baračka“. Večera na čardi u okolini Bezdana. Povratak u Sombor. Noćenje.

3.dan, nedelja – Bački Monoštor

Doručak. Odlazak u Bački Monoštor, selo okruženo misterioznim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, ispunjeno duhom tradicije. Poseta Etno kući Mali Bodrog. Slobodno vreme za ručak. Poseta radionicama starih zanata. Obilazak Šetne staze Štrbac u Specijalnom rezervatu prirode “Gornje Podunavlje“. Večera, šokačko veče. Povatak u Sombor. Noćenje.

4.dan, ponedeljak – Čonoplja

Doručak. Odlazak u Čonoplju, naselje smešteno na kontaktu lesne terase i lesne zaravni. Izlet na Čonopljansko jezero uz mogućnost pecanja. Poseta udruženju “Pričajuća prošlost“. Slobodno vreme i večera u Etno parku ‘’Stari ribnjak’’. Povratak u Sombor. Noćenje.

5.dan, utorak – Gradina, Telečka

Doručak. Odlazak u Gradinu, salašarsko naselje u blizini Sombora. Poseta Dida Hornjakovom salašu uz mogućnost animacije i Bački ručak na salašu. Odlazak u Telečku, jedno od najmanjih seoskih naselja u opštini. Poseta Muzeju satova i antikviteta i Etno kući “Evo“. Slobodno vreme za večeru. Povratak u Sombor. Noćenje

6.dan, sreda – Sombor

Doručak. Fakultativna vožnja Lađicom “Tatjana“ Velikim bačkim kanalom.

Kraj programa

Cenu i ostale informacije pogledajte na linku: serbianadventures.com

ПретходниZauzeće dela javne površine povodom ”8. Mart-a”
СледећиIzložba „Without fantasy“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.