Somborac vlasnik poslednjeg stojadina prodatog iz kragujevačke fabrike

Jedan Somborac može da se pohvali da je bio vlasnik prvog stojadina, koji je pre skoro pola veka stigao u taj grad. I ne samo to – on je i vlasnik poslednjeg stojadina prodatog iz kragujevačke fabrike.

Ovaj stojadin poslednji je stojadin koji je prodat u Fabrici automobila Zastava u Kragujevcu. Kupio ga je pre deset godina Somborca Slavomir Dedić i to nakon što je u jednoj televizijskoj emisiji čuo da su u fabrici, koja je već prestala sa radom, ostala još dva neprodata vozila.

Stojadin je pre deset godina plaćen 4.000 evra. Naš sagovornik ovaj automobil koristi kao poslovno vozilo, a za ovih deset godina prešao 1650.000 kilometara.


I još jedna zanimljivost Slavomir Dedić bio je vlasnik i prvog stojadina koji je stigao u Sombor samo nekoliko meseci posle početka proizvodnje novembra 1971. godine. Iako je tada radio u Zastavi u Somboru znalo se ko ima prioritet pri kupovini, ali je uporni Somborac uspeo da dođe do toliko željenog stojadina.

Slavomir Dedić imao je do sada dvadesetak automobila, a među njim je bilo čak osam stojadina. U šali kaže ovog poslednjeg prodaće kada postane oldtajmer.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниNEOPHODNO DA SE SPREČI ŠIRENJE AMBROZIJE
СледећиOd ponedeljka u Riđici prikupljanje ambalažnog otpada

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.