Somborac vlasnik poslednjeg stojadina prodatog iz kragujevačke fabrike

Један Сомборац може да се похвали да је био власник првог стојадина, који је пре скоро пола века стигао у тај град. И не само то – он је и власник последњег стојадина продатог из крагујевачке фабрике.

Овај стојадин последњи је стојадин који је продат у Фабрици аутомобила Застава у Крагујевцу. Купио га је пре десет година Сомборца Славомир Дедић и то након што је у једној телевизијској емисији чуо да су у фабрици, која је већ престала са радом, остала још два непродата возила.

Стојадин је пре десет година плаћен 4.000 евра. Наш саговорник овај аутомобил користи као пословно возило, а за ових десет година прешао 1650.000 километара.

И још једна занимљивост Славомир Дедић био је власник и првог стојадина који је стигао у Сомбор само неколико месеци после почетка производње новембра 1971. године. Иако је тада радио у Застави у Сомбору знало се ко има приоритет при куповини, али је упорни Сомборац успео да дође до толико жељеног стојадина.

Славомир Дедић имао је до сада двадесетак аутомобила, а међу њим је било чак осам стојадина. У шали каже овог последњег продаће када постане олдтајмер.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић)

ПретходниNEOPHODNO DA SE SPREČI ŠIRENJE AMBROZIJE
СледећиOd ponedeljka u Riđici prikupljanje ambalažnog otpada

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.