Somborci se pridržavaju mera zaštite i na bazenu

Foto: soinfo.org

Somborski bazen radi punim kapacitetima već dve sedmice, nakon desetodnevne pauze, kada nije radio zbog preporuka Kriznog štaba radi sprečavanja širenja korona virusa. Na otvorenom bazenu se od 1. avgusta sprovode stroge preventivne mere uz redovne dezinfekcije, a kako sve to izgleda i kako reaguju posetioci proveravala je ekipa RTV-a.

Posetiocima se meri telesna tempreatura na ulazu u objekat otvorenog somborskog bazena, obavezna je dezinfecija ruku i prelazak preko dezobarijere. Pre otvaranja u 9 časova, dezinfikuje se plato oko bazena i ležaljke, a Somborci pozdravljaju ovakvu odluku i pridržavaju se svih preventivnih mera u sprečavanju širenja korona virusa.

„Juče sam prvi put posetio bazen, drži se distanca, mere se sporovode, maske nose i zaista je sve na propisanom nivou“, kaže Stevan Dodić, posetilac bazena.

„Dolazim redovno, nedavno su bazen i renovirali. Na samom ulasku u bazen merili su mi tempretauru, prošla sam dezobarijeru, dezinfikovala rukice, sve je u redu, mnogo je lepo“, kaže Jelena Vrga, posetiteljka.

 „Do sada nije bilo potrebe za spasilačkom intervencijom, na sreću. Pored toga brišem i dezinfikujem ležaljke pre svakog korisnika“, kaže Lea Vukelić, spasilac na somborskom bazenu. 

Razmak između ležaljki na bazenu je dva metra, a nadležni iz Sportskog centra „Soko“ organizuju i akcije za goste.

 „Na platformi bazena je zabranjeno konzumiranje pića i cigareta, dok je u vip delu, odnosno na tribinama to dozvoljeno. Trenutno imamo akciju da 200 – ti posetilac dobija na poklon pet karata za ulaz“, kaže Dejan Radojičić, rukovodilac za sport u Sportskom centru „Soko“ Sombor. 

„Svakog dana redovno dezinfikujemo plato oko bazena, površine oko bazena zajedno sa tribinama, ali i ceo mobilijar. Takođe, pre ulaska u objekat bazena moraju se poštovati sve preventivne mere. Ceo prostor oko bazena se dezinfikuje pre dolaska kupača, u 13.30 i po završetku, odnosno kada kupači odu sa bazena“, kaže Slađana Hernaus, zamenica direktora Sportskog centra „Soko“ Sombor.

Na vidljivom mestu na ulazu u bazen, kao i u samom prostoru gde borave posetioci, postavljene su informacije o higijenskim postupcima sa smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih se treba pridržavati sa ciljem sprečavanja širenja epidemije.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniNAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA! Meteorolog Mirjana Gulan o nevremenu koje stiže večeras!
SledećiViše od 700 migranata u somborskom centru

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.