Somborci se pridržavaju mera zaštite i na bazenu

Foto: soinfo.org

Сомборски базен ради пуним капацитетима већ две седмице, након десетодневне паузе, када није радио због препорука Кризног штаба ради спречавања ширења корона вируса. На отвореном базену се од 1. августа спроводе строге превентивне мере уз редовне дезинфекције, а како све то изгледа и како реагују посетиоци проверавала је екипа РТВ-а.

Посетиоцима се мери телесна темпреатура на улазу у објекат отвореног сомборског базена, обавезна је дезинфеција руку и прелазак преко дезобаријере. Пре отварања у 9 часова, дезинфикује се плато око базена и лежаљке, а Сомборци поздрављају овакву одлуку и придржавају се свих превентивних мера у спречавању ширења корона вируса.

„Јуче сам први пут посетио базен, држи се дистанца, мере се спороводе, маске носе и заиста је све на прописаном нивоу“, каже Стеван Додић, посетилац базена.

„Долазим редовно, недавно су базен и реновирали. На самом уласку у базен мерили су ми темпретауру, прошла сам дезобаријеру, дезинфиковала рукице, све је у реду, много је лепо“, каже Јелена Врга, посетитељка.

 „До сада није било потребе за спасилачком интервенцијом, на срећу. Поред тога бришем и дезинфикујем лежаљке пре сваког корисника“, каже Леа Вукелић, спасилац на сомборском базену. 

Размак између лежаљки на базену је два метра, а надлежни из Спортског центра „Соко“ организују и акције за госте.

 „На платформи базена је забрањено конзумирање пића и цигарета, док је у вип делу, односно на трибинама то дозвољено. Тренутно имамо акцију да 200 – ти посетилац добија на поклон пет карата за улаз“, каже Дејан Радојичић, руководилац за спорт у Спортском центру „Соко“ Сомбор. 

„Сваког дана редовно дезинфикујемо плато око базена, површине око базена заједно са трибинама, али и цео мобилијар. Такође, пре уласка у објекат базена морају се поштовати све превентивне мере. Цео простор око базена се дезинфикује пре доласка купача, у 13.30 и по завршетку, односно када купачи оду са базена“, каже Слађана Хернаус, заменица директора Спортског центра „Соко“ Сомбор.

На видљивом месту на улазу у базен, као и у самом простору где бораве посетиоци, постављене су информације о хигијенским поступцима са смерницама о правилном понашању и мерама заштите којих се треба придржавати са циљем спречавања ширења епидемије.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниNAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA! Meteorolog Mirjana Gulan o nevremenu koje stiže večeras!
СледећиViše od 700 migranata u somborskom centru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.