Somborka svoj život posvetila sibirskim haskijima

haski sombor 2

Ljubav čoveka i psa ne zna se koliko dugo traje, ali danas je pravi izazov imati kvalitetnog, zdravog i lepo odgojenog psa s kojim ćete se ponositi. U Somboru smo posetili Mirjanu Prpić, koja je svoj život posvetila sibirskim haskijima. Sa svojim ženkama osvajala je svetske šampionate, a gotovo da ni jedan štenac ne ostane u Srbiji, već upravo zbog kvalitetne rase bude prodat u neke od zemalja širom sveta. Mirjana sve sama radi oko svojih pasa od uzgoja do dresiranja.

Mirjana Prpić iz Sombra je najsupešnija žena u našoj zemlji koja odgaja rasu pasa „sibirski haskiji“ vrhunskog pedigrea već trideset godina. Dok se igraju i veselo skaču po travnjaku, ženke Eli i Kopi brze i okretne slušaju svoju gazdaricu. Odličan pas je rezultat skupog hobija, jer uključuje negu, dobru hranu, putovanja na šampionate. Mirjana je poslednju ženku vodila na parenje u Francusku da bi dobila štence po najvišim satndardima.

haski sombor

„Pas mora biti šampion tri zemlje da bi osvojio tu titulu. Osvojila sam puno šampiona Srbije, Mađarske, Francuske, Italije, Rusije. Ova dva štenca u mom naručju su budući šampioni. Polažem veliku nadu u njih. Jedna curica ostaje kod nas u odgajivačnici, jedan dečko ide za Južnu Koreju, jedan za Rusiju, a jedna curica ide u Francusku“, rekla je Mirjana.

Sa svojim sibirskim hasikijima osvojila je gotovo sve svetske i evropske šampionate. Vitrine njenog doma krasi oko 400 pehara.

„Pre trideset godina kupila sam jednog psa i otišla na prvu veliku izložbu. Kada sam videla sšta ljudi izlažu, a sa čim sam došla ja, rešila sam da sama trasiram svoj put. Tako me je put odveo u Ameriku, gde sam ponela moju prvu kuju, koju sam kupila u Italiji. U Americi se kuja parila i tako je sve počelo. Bio je to rizik, jer nismo znali hoće li ostati skotna, tako da je u ovom hobiju sve neizvesno, ali za to morate biti spremni….a za sve ste spremni ako volite svoje pse“, dodala je Mirjana.

Mirjana ističe da njeni štenci ređaju uspehe od Evrope do Amerike, Rusije, Filipina, Koreje, Tajlanda…Haskiji su njena ljubav i svoj život ne može da zamisli bez njih, te je u ovom slučaju čovek psu najbolji prijatelj, a takvu ljubav ne srećemo svakodnevno.

rtv.rs

ПретходниPODELA SVETLOSNIH SETOVA RADI VEĆE BEZBEDNOSTI BICIKLISTA
СледећиHomeopatija i imunitet deteta

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.