Somborska fabrika „Fiorano“ donirala 10.000 zaštitnih maski

Žene u somborskoj fabrici Fiorano su od proglašenja vanrednog stanja sašile 10.000 zaštitnih maski, koje su donirane onima kojima je to najpotrebnije: medicinskim radnicima, policiji, carini…

Kompanija „Fiorano’’, koja u Somboru zapošljava oko 1.700 ljudi, po stupanju vanrednog stanja u Srbiji je zatvorila proizvodni pogon do daljnjeg, a pored brige za zdravlje zaposlenih, pokazala je solidarnost i društvenu odgovornost u vanrednoj situaciji vrednu pažnje.

“Od perioda proglašenja vanredne situacije, suočeni sa činjenicom da nema zaštitnih maski na tržištu, a koje su od presudne važnosti za zaštitu od korona virusa, 30 radnica u proizvodnom pogonu dolazi na posao i šije zaštitne maske za lice.

Do sada je sašiveno i donirano 10.000 maski, koje smo poklonili Opštoj bolnici u Somboru, zdravstvenim ustanovama za naše medicinske radnike, policiji u Somboru i Kuli, Carini, opštinama u Kula i Sombor, kao i svima kojima je to potrebno.

Sa proizvodnjom zaštitnih maski nastavljamo i dalje. Sada je važno da svi pokažemo solidarnost u ovakvoj situaciji”, rekli su za RTV u fabrici Fiorano Sombor.

Zaštitne maske su sašivene od tkanine, mogu se prati i koristiti više puta. Ovaj potez somborske kompanije je primer solidarnosti koji treba slediti.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniVolonteri u Somboru pomažu starijim građanima
SledećiJoš osam zaraženih, ukupno 97 potvrđenih slučajeva koronavirusa u Srbiji

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.