Somborska fabrika „Fiorano“ donirala 10.000 zaštitnih maski

Жене у сомборској фабрици Фиорано су од проглашења ванредног стања сашиле 10.000 заштитних маски, које су дониране онима којима је то најпотребније: медицинским радницима, полицији, царини…

Компанија „Фиорано’’, која у Сомбору запошљава око 1.700 људи, по ступању ванредног стања у Србији је затворила производни погон до даљњег, а поред бриге за здравље запослених, показала је солидарност и друштвену одговорност у ванредној ситуацији вредну пажње.

“Од периода проглашења ванредне ситуације, суочени са чињеницом да нема заштитних маски на тржишту, а које су од пресудне важности за заштиту од корона вируса, 30 радница у производном погону долази на посао и шије заштитне маске за лице.

До сада је сашивено и донирано 10.000 маски, које смо поклонили Општој болници у Сомбору, здравственим установама за наше медицинске раднике, полицији у Сомбору и Кули, Царини, општинама у Кула и Сомбор, као и свима којима је то потребно.

Са производњом заштитних маски настављамо и даље. Сада је важно да сви покажемо солидарност у оваквој ситуацији”, рекли су за РТВ у фабрици Фиорано Сомбор.

Заштитне маске су сашивене од тканине, могу се прати и користити више пута. Овај потез сомборске компаније је пример солидарности који треба следити.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниVolonteri u Somboru pomažu starijim građanima
СледећиJoš osam zaraženih, ukupno 97 potvrđenih slučajeva koronavirusa u Srbiji

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.