Сомборска полиција санкционисала 77 возача због непоштовања саобраћајних прописа

saobracajna-policija-830x0-830x0

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у локалној акцији појачане контроле саобраћаја усмереној на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, која је спроведена 23. јануара, од 16 часова до поноћи, преконтролисали су 335 возача, од којих је 77 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

Из саобраћаја је искључено укупно 18 возача, од којих је 13 управљало возилом под дејством алкохола, а један под дејством психоактивних супстанци.

Такође, полиција је из саобраћаја искључила и тројицу младића који су аутомобилима управљали са пробном возачком дозволом после 23 сата и једног који је имао изречену заштитну меру забрана управљања возилом.

Осам возача је задржано у просторијама Полицијске управе до истрежњења, односно до 12 часова.

Највише возача, њих 32, санкционисано је због некоришћења сигурносног појаса.

Из полиције апелују на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила.

Такође, подсећају да је у случају појаве снега, леда и поледице на коловозу обавезно коришћење зимске опреме и апелују и на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.


ПретходниPočinje prijava budućih đaka prvaka
СледећиМултимедијална опрема за КЦ „Лаза Костић“ у Сомбору

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.