SOMBORSKA POLICIJA ZA NEDELJU DANA PREKONTROLISALA 917 I KAZNILA 694 VOZAČA

policija-pisanje-prijave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekoračenja brzine, od 21. do 27. marta, prekontrolisali su 917 vozača, od kojih je 694 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Najviše vozača, njih 477, sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, među kojima je 171 vozač vozio brzinom većom od dozvoljene u zoni pešačkog prelaza, dok je 94 učesnika u saobraćaju sankcionisano zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Iz saobraćaja je isključeno ukupno 27 vozača, od kojih je 22 upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, a jedan od njih vozio je sa 2,13 promila alkohola u organizmu.

Takođe, policija je iz saobraćaja isključila troje vozača sa probnom vozačkom dozvolom i dvoje koji su upravljali vozilom bez odgovarajuće kategorije.

„Apelujemo na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas. Takođe, apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju“, stoji u dopisu Policijske uprave Sombor.

Izvor: SomborNjuz

ПретходниU SOMBORU POČELA AKCIJA „MESEC ČISTOĆE“ KOJA TRAJE DO 06. MAJA
СледећиPredstavljanje knjige „Sinkopa“ Branke Selaković

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.