Somborske muzičke svečanosti od 28. oktobra

somus

U Somboru se od 28. do 31. oktobra 2021 održavaju devete Somborske muzičke svečanosti.

Naš najstariji muzički festival, osnovan davne 1961.godine na inicijativu pijaniste Dušana Trbojevića, pripremio je kvalitetan i raznovrstan program – od renomiranog italijanskog klavirskog dua Markeđani/Skjavo do večeri velikih solista, predvođenih makedonskim pijanistom Simonom Trpčeskim.

Publika u Somboru imaće priliku da uživa u dva premijerna izvođenja koncerata za neobičan ansambl – klavir četvororučno i orkestar. Svetski poznatim pijanistkinjama Lidiji i Sanji Bizjak pridružiće se Kamerni orkestar Muzikon.

U narednim danima, SOMUS će slaviti muziku i život kroz pozorišnu predstavu ’’Eks/odus radosti’’ Slovenačkog kamernog muzičkog pozorišta, Betovenovu simfoniju za dva klavira i osam ruku i omaž Dušanu Trbojeviću, uz specijalan koncert i promociju njegove knjige, kao i izložbu fotografija.

Inspirisan tradicijom i klasikom, spreman da ugosti svetske zvezde i podrži nove nade, SOMUS je jedan od onih festivala koje ne treba propustiti – jer su kvalitet i hedonizam imperativ, a publika njegov sastavni deo, u savršenoj sinergiji sa izvođačima.

Izvor: RTV

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.