“Somborske priče” – Otvaranje izložbe slika Miloša Pejovića


Pozivamo Vas na otvaranje izložbe slika “Somborske priče”, somborskog slikara Miloša Pejovića, koja će biti upriličena u utorak, 23. oktobra, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, sa početkom u 19 časova.

Miloš Pejović rođen je 1954. u selu Vrulja kod Pljevalja. Završio je Filološki fakultet u Nikšiću – smer likovna pedagogija, a zatim slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Pragu. Iza sebe ima značajan broj samostalnih i grupnih izlaganja. Živi u Somboru.

“Miloš Pejović ovom izložbom slika u tehnici ulja na kojima besprijekorno ovlađuje njihovim karakteristikama i filigramskom preciznošću prenosi refleksiju svoje duše na svoja dijela.

Praška škola i ”’istočnjački” slikarski stil očitovani su na ovoj izložbi u urbanim motivima kroz koje je uglavnom provučena socijalna nota, jasno (namjerno) energetski sputana. U moru ”zemljanih” boja i urbanog sivila, gotovo redovno izranja figura kao separatni deo kompozicije, poetski odmjereno, upravo taj detalj najjasnije dozira emotivni naboj dijela. Njegova ”boja” je unutrašnji nemir i smiraj urbanog sivila, koje kao pomirene strane iste krajnosti, ukomponovane vještim izborom detalja posmatraču ostavljaju dojam jedne vječne konačnosti, jedne elegične emocije zaključane u dubinu naglašenih pogleda inkorporiranih u Pejovićeve urbane priče” (Slobodan B. Medojević)

Izvor: kcsombor.org.rs


PrethodniOdržan Novosadski maraton
SledećiBrzi i moderni čupavci

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.