Somborske škole uvode E-dnevnik

U somborskim srednjim školama u toku je uvođenje elektronskog dnevnika. Srednja tehnička škola, u vaspitno – obrazovnom radu, uspešno uvodi E- dnevnik.

Digitalizacijom klasičnog školskog dnevnika, dolazi do brojnih inovacija. U Srednjoj tehničkoj školi u Somboru dnevnici se vode paralelno, i klasični i elektronski, što predstavlja dodatni administrativni posao.

„Previše je pisanja! Profesori moraju sve preneti u elektronski dnevnik. Paralelno, takođe, moraju raditi celo drugo polugodište“, naglasila je vd direktora Suzana Vukićević.


„Trenutno imamo i crveni dnevnik i elektronski dnevnik pa je to i dalje malo više posla, ali kada ostanemo samo sa elektronskim dnevnikom, taj posao će nam uzimati manje vremena“, objasnila je Sanja Mironicki, profesor matematike u Srednjoj tehničkoj školi.

Osnovna funkcija elektronskog dnevnika jeste da posreduje između nastavnika i učenika, ali i između nastavnika i roditelja.

„Roditelji će moći da vide, uz pomoć šifri, svoje dete od svoje kuće, njegovo napredovanje. Kolege profesori, da li je to benefit ili nije, ne mogu da vide ocene ostalih kolega, vide samo svoj predmet. Biće sve preglednije samo da malo uđemo u štos“, dodaje Vukićevićeva.

Profesorica Mironicki objašnjava da svakoj od opcija imate mogućnosti da date belešku ili komentar i broj bodova na nekoj kontrolnoj vežbi.

„Što se tiče učenika, njima i nije i drago jer sada roditelji imaju više nadzora nad njima, mogu da vide i napomene, mogu da vide ocene“, ispričao je Luka Avramović, učenik IV razreda Srednje tehničke škole u Somboru.

Kako primena E – dnevnika podrazumeva i dobru tehničku opremljenost, u srednjoj tehničkom školi, postojeća oprema biće dopunjena novom računarskom opremom te se nadaju da će od nove školske godine prelazak u potpunosti na E-dnevnik omogućiti profesorima brži, jednostavniji i pouzdaniji način vođenja evidenciju o učenicima.

Izvor: rtv.rs

ПретходниMATERINSKI DODATAK NEZAPOSLENIM MAJKAMA ZA TREĆE ILI ČETVRTO DETE
СледећиPROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI 2018. GODINE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.