SOMBORSKI BAZEN I „ŠTRAND“ NE RADE DO 1. AVGUSTA

Foto: soinfo.org

Na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje Sombor, u cilju sprečavanja širenja i smanjenja rizika zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji grada Sombora, članovi Štaba za vanredne situacije grada Sombora su na elektronskoj sednici doneli Naredbu o obustavi rada gradskih javnih kupališta-otvorenog gradskog bazena i gradskog kupališta „Štrand“, u periodu od 21. jula do 01. avgusta 2020.godine. Za sprovođenje ove Naredbe zadužuje se Sportski centar „Soko“ Sombor.

Članovi Štaba doneli su i Naredbu o obavezi pojačanog rada inspekcijskih službi u svrhu kontrole donetih mera.

Podsećamo da su na teritoriji Grada Sombora, a u cilju sprečavanja daljeg širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19, trenutno na snazi i sledeće mere:

-obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama radnih organizacija, trgovinskim i ugostiteljskim objektima, na svim pijacama, u kladionicama, javnom prevozu i taksiju, uz pridržavanje socijalne distance od najmanje 1,5m, kao i na otvorenom kada nije moguće obezbediti minimalnu socijalnu distancu;
-obavezno postavljanje dezobarijera, dezinfekcija ruku i prostorija svih objekata javne namene, radnih organizacija, ugostiteljskih i trgovinskih objekata;
-ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 23 časa;
-zabrana javnih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, svadbi i proslava;ograničenje broja lica koja mogu prisustvovati sahrani na maksimalno 50, uz obaveznu primenu propisanih mera (zaštitna maska, socijalna distanca od 1,5m).

Mere iz Naredbi Štaba za vanredne situacije grada Sombora ostaju na snazi dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Grad Sombor apeluje na građane da nose zaštitne maske, da drže odstojanje jedni od drugih i da sačuvaju sebe, tako što će štititi i druge, a zatim da se pridržavaju i ostalih mera kojima jedino možemo da izbegnemo dalje širenje zaraze, a da istovremeno stvorimo uslove da se što pre vratimo svim stvarima koje čine život u našem gradu lepšim i kvalitetnijim.

PrethodniKako se snalaze hotelijeri i ugostitelji u Somboru?
SledećiTRETMAN SUZBIJANJA ODRASLIH KOMARACA IZ VAZDUHA I SA ZEMLJE

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.