SOMBORSKI BAZEN I „ŠTRAND“ NE RADE DO 1. AVGUSTA

Foto: soinfo.org

На основу предлога Завода за јавно здравље Сомбор, у циљу спречавања ширења и смањења ризика заразне болести COVID-19 на територији града Сомбора, чланови Штаба за ванредне ситуације града Сомбора су на електронској седници донели Наредбу о обустави рада градских јавних купалишта-отвореног градског базена и градског купалишта „Штранд“, у периоду од 21. јула до 01. августа 2020.године. За спровођење ове Наредбе задужује се Спортски центар „Соко“ Сомбор.

Чланови Штаба донели су и Наредбу о обавези појачаног рада инспекцијских служби у сврху контроле донетих мера.

Подсећамо да су на територији Града Сомбора, а у циљу спречавања даљег ширења епидемије заразне болести COVID-19, тренутно на снази и следеће мере:

-обавезно ношење заштитних маски у затвореним просторијама радних организација, трговинским и угоститељским објектима, на свим пијацама, у кладионицама, јавном превозу и таксију, уз придржавање социјалне дистанце од најмање 1,5м, као и на отвореном када није могуће обезбедити минималну социјалну дистанцу;
-обавезно постављање дезобаријера, дезинфекција руку и просторија свих објеката јавне намене, радних организација, угоститељских и трговинских објеката;
-ограничење рада угоститељских објеката до 23 часа;
-забрана јавних окупљања у затвореном и на отвореном простору, свадби и прослава;ограничење броја лица која могу присуствовати сахрани на максимално 50, уз обавезну примену прописаних мера (заштитна маска, социјална дистанца од 1,5м).

Мере из Наредби Штаба за ванредне ситуације града Сомбора остају на снази док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Град Сомбор апелује на грађане да носе заштитне маске, да држе одстојање једни од других и да сачувају себе, тако што ће штитити и друге, а затим да се придржавају и осталих мера којима једино можемо да избегнемо даље ширење заразе, а да истовремено створимо услове да се што пре вратимо свим стварима које чине живот у нашем граду лепшим и квалитетнијим.

ПретходниKako se snalaze hotelijeri i ugostitelji u Somboru?
СледећиTRETMAN SUZBIJANJA ODRASLIH KOMARACA IZ VAZDUHA I SA ZEMLJE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.