Somborski gimnazijalci prikupili sredstva za medicinske aparate

Гимназијалци из Сомбора су и ове године многима дали лекцију хуманости, продајући честитке по граду, они су прикупили средства и донирали неопходне медицинске апарате Дому здравља.

Матуранти Гимназије „Вељко Петровић“ уручили су Одељењу педијатрије Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору медицинску опрему и играчке за децу. У хуманој акцији је учествовало двадесетак средњошколаца који су купили оксиметар за бебе и малу децу, као и професионални инхалатор. Средњошколци су за ову акцију прикупили 88.000 динара тако што су продавали честитке по граду, које су у току слободног времена сами израђивали.

„На идеју смо дошли тако што смо схватили да неке своје креативне стране можемо применити и да од тога зарадимо новац и помогнемо деци у Сомбору“, рекла је Оливера Делић, ученица четвртог разреда Гимнзаија „Вељко Петровић“ у Сомбору.

„Прошле године смо били на Одељењу за децу, а током претходних година посетили смо и Дом за незбринуту децу и помогли смо једној девојци…“додала је Миа Тумбас, ученица истог разреда.

Запослени педијатри поздравили су хумани гест сомборских гимназијалаца, а уручена медицинска опрема и те како им је потребна у лечењу деце.

„Много ће нам значити ови апарати, јер су досадашњи плућни оксиметри били намењени одраслима. Ово је професионални инхалатор који ће омогућити правилну дистрибуцију лека, који долази у дисајни пут, а исто тако ће скратити време и инхалације, што је за наш узраст врло драгоцено“, оценила је за РТВ др Лидија Банаковић, начелница у Диспанзеру за предшколску децу.

„Врло смо поносни и дирнути овом њиховом акцијом, јер сматрам да је за велику похвалу њихов ентузијазам и идеја хуманости, коју су показали у овако младој доби“, потврдио је др Емеше Ури директор Дом здравља „др Ђорђе Лазић.“

Ученици сомборске Гимназије већ пет година организују сличне акције, а у њима су прикупили 350.000 динара за хумане намене. Ово је свакако лекција хуманости чији пример треба следити.

Извор: РТВ (Весна Милановић)

ПретходниSombor obeležio Dan grada
СледећиIzložba „Žene u slikarstvu Milana Konjovića“ u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.