Somborski gimnazijalci prikupili sredstva za medicinske aparate

Gimnazijalci iz Sombora su i ove godine mnogima dali lekciju humanosti, prodajući čestitke po gradu, oni su prikupili sredstva i donirali neophodne medicinske aparate Domu zdravlja.

Maturanti Gimnazije „Veljko Petrović“ uručili su Odeljenju pedijatrije Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru medicinsku opremu i igračke za decu. U humanoj akciji je učestvovalo dvadesetak srednjoškolaca koji su kupili oksimetar za bebe i malu decu, kao i profesionalni inhalator. Srednjoškolci su za ovu akciju prikupili 88.000 dinara tako što su prodavali čestitke po gradu, koje su u toku slobodnog vremena sami izrađivali.

„Na ideju smo došli tako što smo shvatili da neke svoje kreativne strane možemo primeniti i da od toga zaradimo novac i pomognemo deci u Somboru“, rekla je Olivera Delić, učenica četvrtog razreda Gimnzaija „Veljko Petrović“ u Somboru.


„Prošle godine smo bili na Odeljenju za decu, a tokom prethodnih godina posetili smo i Dom za nezbrinutu decu i pomogli smo jednoj devojci…“dodala je Mia Tumbas, učenica istog razreda.

Zaposleni pedijatri pozdravili su humani gest somborskih gimnazijalaca, a uručena medicinska oprema i te kako im je potrebna u lečenju dece.

„Mnogo će nam značiti ovi aparati, jer su dosadašnji plućni oksimetri bili namenjeni odraslima. Ovo je profesionalni inhalator koji će omogućiti pravilnu distribuciju leka, koji dolazi u disajni put, a isto tako će skratiti vreme i inhalacije, što je za naš uzrast vrlo dragoceno“, ocenila je za RTV dr Lidija Banaković, načelnica u Dispanzeru za predškolsku decu.

„Vrlo smo ponosni i dirnuti ovom njihovom akcijom, jer smatram da je za veliku pohvalu njihov entuzijazam i ideja humanosti, koju su pokazali u ovako mladoj dobi“, potvrdio je dr Emeše Uri direktor Dom zdravlja „dr Đorđe Lazić.“

Učenici somborske Gimnazije već pet godina organizuju slične akcije, a u njima su prikupili 350.000 dinara za humane namene. Ovo je svakako lekcija humanosti čiji primer treba slediti.

Izvor: RTV (Vesna Milanović)

ПретходниSombor obeležio Dan grada
СледећиIzložba „Žene u slikarstvu Milana Konjovića“ u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.