Somborski internacionalni festival stripa i fantastike

plakat-za-Sombor-2023-color

8. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike održaće se od 19. do 21. maja 2023. godine, u prostoru Mađarske Građanske Kasine u Somboru, Venac Petra Bojovića br. 13.

Kao predfestivalska aktivnost, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ 15. maja 2023. godine postavljena je izložba savremenih makedonskih strip autora, čiji je priređivač Tome Trajkov (Strip centar Makedonije) i dostupna je svakoga dana u radno vreme biblioteke.

Svečano otvaranje festivala održaće se 19. maja 2023. godine, u 18,00 sati, u Muzeju Podunavskih Švaba u Somboru, otvaranjem izložbe „Carevi mladić“, autorke Dragane Kuprešanin, posle čega je u 19,00 sati u foajeu Mađarske Građanske Kasine zakazana promocija prvog broja strip časopisa „Novi StripSo 025“, u kome su objavljeni stripovi somborskih strip autora, kao i koktel za sve goste i posetioce. 20. i 21. maja, sve posetioce festivala očekuju Sajam stripova i fantastike, promocije izdavačkih kuća, strip autora i izdanja, tribine, druženje sa gostujućim strip autorima, a u nedelju, 21. maja 2023. godine, u 16,45 sati održaće se proglašenje pobednika likovnog konkursa na temu ekologije, čime će festival biti i zvanično zatvoren.

8. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike realizuje se u okviru projekta Kultura za demokratiju i finansiran je od strane Vlade Švajcarske, a sprovodi ga Heartefact fondacija.

Festival je takođe podržan i od strane Grada Sombora kao „manifestacija od kulturnog značaja za grad“. „

ПретходниSlatki izazov: 5 kombinacija ukusa koje morate probati
СледећиPredstavljanje knjiga Vojvodina: kazivanja i sećanja i Uspomene iz Novog Sada

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.