SOMBORSKI KLUB TRIJUMFOVAO U GENERALNOM PLASMANU TRKE „BATINSKA BITKA 2021“

Batinska_bitka_2021_sombor

Proteklog vikenda na najvećoj i najlepšoj adrenalinskoj stazi u regionu „Somborska arena“ u Rančevu održano je auto-kros takmičenje „Batinska bitka 2021“, u organizaciji AMSK „025“ Sombor, Grada Sombora i Sportskog saveza grada Sombora.

Žestoke borbe vodilo je 60 takmičara iz 5 državnih klubova. U klasi 1 pobedu je odneo Velibor Kostić iz ASU „Viktori“ Inđija, u klasi 2 Petar Cikota ASU „Syrmien“ Ruma, u klasi 3 Borislav Radosavljević AMSK „025“ Sombor, u klasi 4 Nenad Ristić ASU „Syrmien“ Ruma, u klasi 5 Dragan Zarić AMSK „025“ Sombor i u klasi 6 Matija Ulemek ASU „Viktori“ Inđija. U generalnom plasmanu klubova trijumfovao je somborski AMSK „025“ čime je dodatno opravdana titula Nacionalnog šampiona za 2020. godinu.

Takmičenje je ispratila i član Gradskog veća za oblast sporta, omladine, dece i zdravstva Antonija Nađ Kosanović.

Ovo je ujedno bila prva trka nacionalnog i otvorenog šampionata Srbije, slede takmičenja u Rumi i Srpskom Miletiću, a završna trka šampionata zakazana je 17-19. septembra na somborskoj stazi, koja bi prvi put u istoriji grada bila međunarodnog karaktera, odnosno pod upravom Evropske automobilističke federacije „ FIA“.

Somborska staza dobila je sertifikat od više evropskih klubova i samim tim je ostvarila pravo da bude domaćin ovog prestižnog takmičenja.

ПретходниU SOMBORU SVEČANO OBELEŽEN DAN POBEDE U DRUGOM SVETSKOM RATU
СледећиUgostitelji se nadaju dobroj turističkoj sezoni

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.