Somborski književni festival

Somborski knjizevni festival

Somborski književni festival pokrenut je 2016. godine i odvija se u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

Festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija tokom koje će se somborskoj publici predstaviti savremeni tokovi domaće književnosti, dometi pisane reči, njen odnos prema svetu, stvarnosti, društvu i okruženju. Namera Festivala je predstavljanje aktuelne književne produkcije te su gosti relevantna imena iz domena poezije, proze, izdavaštva i kritike – Bojan Krivokapić, Dušan Vejnović, Ana Marija Grbić i Bojan Vasić – prepoznata od strane čitalaca, kritike i žirija najznačajnijih književnih nagrada u zemlji i inostranstvu. 

Uz ovaj primarni aspekt Festivala, šesti put održan je i konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina koji nudi rešenje za tzv. problem druge knjige mladih pisaca. Na konkurs je pristiglo dvadeset rukopisa, a žiri u sastavu Tamara Babić, Branislav Živanović i Dragan Babić izdvojio je rukopis zbirke priča Slomljeni triptih Strahinje Mlađenovića. 


Ovogodišnje izdanje Somborskog književnog festivala biće održano na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ , uz poštovanje preporučenih mera zaštite i obavezno držanje fizičke distance svih prisutnih. 

Petak, 21. maj 2021.

18:00 – svečano otvaranje Festivala i dodela nagrade na Konkursu za drugu autora mlađih od 35 godina Strahinji Mlađenoviću

18:15 – razgovor i čitanje: Dušan Vejnović, Bojan Krivokapić (razgovor vodi Dragan Babić)

Subota, 22. maj 2021.

18:00 – razgovor i čitanje: Ana Marija Grbić, Bojan Vasić (razgovor vodi Tamara Babić)

Poštovana publiko, najljubaznije vas molimo da pre dolaska na program proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku, molimo vas da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom.

ПретходниUgostitelji se nadaju dobroj turističkoj sezoni
СледећиSportski Savez Sombora

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.