Somborski prosvetari dobili priznanje Avram Mrazović

U Skupštini Grada Sombora organizovana je svečanost na kojoj je prosvetnim radnicima uručeno priznanje „Avram Mrazović“. Priznanje je ustanovljeno je 2015. godine i dodeljuje se prosvetnim radnicima sa teritorije grada Sombora za angažman koji doprinosi podizanju standarda kroz inovativan rad u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Na Dan prosvetnih radnika – Mitrovdan, najboljim prosvetnim radnicima u predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama u Somboru dodeljeno je prestižno priznanje „Avram Mrazović“.

„Nagrade su same po sebi znače mnogo, one dođu i odu ali ono što ostane to je taj vetar u leđa koji nam je svima potreban. Potrebno je da nas uoče, potrebno je da nas podrže, potrebno je da nas negde i vrednuju“, naglasila je dr Lidija Čanda Nerandžić, profesorica srpskog jezika i književnosti, dobitnica nagrade „Avram Mrazović“ u oblasti srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja.

„Time što si uvažen od strane kolektiva, od strane stručne službe, od strane kolega sa kojima radiš i normalno, od strane lokalne zajednice koja je primetila da smo mi predškolci zaslužni za proces odrastanja dece, zaslužni smo za tu početnu fazu dečijeg razvoja …“ istakla je Nedeljka Živković dobitnica nagrade „Avram Mrazović“ u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

„Moj moto je da svaki učenik koji dođe u moju kancelariju mora da izađe sa osmehom ili barem malo raspoloženiji. Pravo je zadovoljstvo pratiti decu od upisa, kada onako sa strepnjom dođu u kancelariju u školu pa sve do osnovne škole i na kraju videti kako oni jednog dana postaju pravi profesionalnci u svom zanimanju“, naglasila je Edita Sakali, dobitnica nagrade „Avram Mrazović“ u oblasti osnovno školskog obrazovanja i vaspitanja.

Nagrada najboljim prosvetarima u Somboru nosi ime osnivača prethodnice današnjeg učiteljskog fakulteta, koja je od 1778. godine obrazovala srpske učitelje.

„Avram Mrazović, kao utemeljivač srpskog prosvetiteljstva je pre 240 godina osnovao je Normu, prvu školu za obrazovanje srpskih učitelja na čitavom slovenskom jugu što je činjenica koju smo kao Somborci vrlo ponosni, otuda je i ovo priznanje koje dodeljuje grad Sombor, njemu u slavu i čast“, istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Sombor je jedan od retkih gradova koji je ustanovio nagradu prosvetnim radnicima kako bi osvetlio, markirao i podržao rad u obrazovanju i vaspitanju mladih naraštaja.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

ПретходниGradovi otvorenog srca
СледећиSombor domaćin!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.