Сомборски просветари добили признање Аврам Мразовић


У Скупштини Града Сомбора организована је свечаност на којој је просветним радницима уручено признање “Аврам Мразовић”. Признање је установљено је 2015. године и додељује се просветним радницима са територије града Сомбора за ангажман који доприноси подизању стандарда кроз иновативан рад у предшколском, основношколском и средњошколском образовању.

На Дан просветних радника – Митровдан, најбољим просветним радницима у предшколским, основношколским и средњошколским установама у Сомбору додељено је престижно признање “Аврам Мразовић”.

“Награде су саме по себи значе много, оне дођу и оду али оно што остане то је тај ветар у леђа који нам је свима потребан. Потребно је да нас уоче, потребно је да нас подрже, потребно је да нас негде и вреднују”, нагласила је др Лидија Чанда Неранџић, професорица српског језика и књижевности, добитница награде “Аврам Мразовић” у области средњошколског образовања и васпитања.

“Тиме што си уважен од стране колектива, од стране стручне службе, од стране колега са којима радиш и нормално, од стране локалне заједнице која је приметила да смо ми предшколци заслужни за процес одрастања деце, заслужни смо за ту почетну фазу дечијег развоја …” истакла је Недељка Живковић добитница награде “Аврам Мразовић” у области предшколског образовања и васпитања.

“Мој мото је да сваки ученик који дође у моју канцеларију мора да изађе са осмехом или барем мало расположенији. Право је задовољство пратити децу од уписа, када онако са стрепњом дођу у канцеларију у школу па све до основне школе и на крају видети како они једног дана постају прави професионалнци у свом занимању”, нагласила је Едита Сакали, добитница награде “Аврам Мразовић” у области основно школског образовања и васпитања.

Награда најбољим просветарима у Сомбору носи име оснивача претходнице данашњег учитељског факултета, која је од 1778. године образовала српске учитеље.

“Аврам Мразовић, као утемељивач српског просветитељства је пре 240 година основао је Норму, прву школу за образовање српских учитеља на читавом словенском југу што је чињеница коју смо као Сомборци врло поносни, отуда је и ово признање које додељује град Сомбор, њему у славу и част”, истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Сомбор је један од ретких градова који је установио награду просветним радницима како би осветлио, маркирао и подржао рад у образовању и васпитању младих нараштаја.

Извор: РТВ (Ружица Парчетић)


ПретходниGradovi otvorenog srca
СледећиСомбор домаћин!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.