Somborski vatrogasci u akciji na Zlatiboru

sombor_zlatibor_vatrogasci

Deo pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice iz Sombora pridružiće se gašenju požara na brdu Gradina iznad Čajetine.

Veliki požar koji je izbio na Zlatiboru još uvek je daleko od kontrolisanog, pa će lokalnim vatrogascima pomoć pružiti više od 200 kolega iz gotovo svih krajeva zemlje. Objavljeno je da će gašenju požara na brdu Gradina pristupiti pripadnici dvadesetak vatrogasno-spasilačkih odreda. Kolegama iz Užica i Prijepolja koji su već na terenu pridružiće se 243 vatrogasca- spasioca iz Požarevca, Kikinde, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Šapca, Pirota, Zrenjanina, Kruševca, Beograda, Leskovca, Prokuplja, Čačka, Valjeva, Kraljeva, Smedereva i Novog Pazara.

Trenutno na području zlatiborskog okruga bukti nekoliko lokalnih požara u čije gašenje je uključeno više stotina vatrogasaca. Pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na gašenju požara u mestu Rudine, pa je pomoć kolega iz drugih vatrogasnih odreda preko potrebna na sprečavanju daljeg širenja požara koji je izbio na zlatiborskom brdu Gradina. Načelnik Sektora za vanredne situacije u Užicu je juče izjavio da su građevinskim mašinama probijeni šumski putevi kako bi vatrogasci prišli žarištu. On je naveo da se čini sve kako bi vatra bila lokalizovana i kako bi se sprečilo, da požar stigne do obližnjih kuća.


Prethodnih dana šumski požari zahvatili su više stotina hektara Mokre Gore, ali i okoline Nove Varoši gde su u borbu protiv vatrene stihije uključene i helikopterske jedinice.

savamajstor @ Soinfo.org

ПретходниSTAPARCI I OVE GODINE ORGANIZUJU FIJAKERIJADU
СледећиPrijave za učešće na Izazovu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.