SOMBORSKIM ORGANIZACIJAMA 2,3 MILIONA DINARA IZ FONDACIJE ANA I VLADE DIVAC

U okviru konkursa “Možemo i mi”, koji drugu godinu za redom sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, podržano je šest inicijativa u Somboru u vrednosti od 2,3 miliona dinara za projekte koji za cilj imaju rešavanje svakodnevnih problema u zajednici, odgovaraju na najvažnije potrebe građana i građanki našeg grada, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između izbeglica i lokalnog stanovništva.

– Cilj našeg projekta je da pomognemo opštinama koje su najviše pogođene izbegličkom krizom, kroz podršku projektima koji će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiti migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Na ovaj način želimo da razvijamo duh zajedništva, ali i da ukažemo da su različitosti bogatstvo svakog društva. Zato smo izabrali čak 22 inicijative u opštinama Sombor, Šid i Obrenovac, rekla je Ivana Živanović iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ona je dodala da je ohrabrujuće što se na konkurs javio veliki broj omladinskih organizacija, koje će kroz konkretne aktivnosti promovisati značaj volonterizma i izgradnje društva zasnovanog na filantropskim vrednostima. U okviru projekata, Fondacija Ana i Vlade Divac će sa lokalnim partnerima organizovati i Festivale solidarnosti, gde će se predstaviti rezultati projekata, ali i podsticati odgovornost, solidarnost i inkluzija među građanima.

Fondacija je podržala projekte sledećih organizacija i neformalnih grupa iz Sombora: ,,Društvo podvodnih aktivnosti Sombor’’, UG ,,Griva’’, UG ,,NATURA’’, Somborski edukativni centar, UG ,,Somborski omladinski BOOM’’ i  UG ,,Podunav’’.

Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ drugu godinu za redom realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku Fondacija za otvoreno društvo. U okviru projekata, u prethodnom periodu podržano je 18 projekata u opštinama Šid, Preševo i Subotica, u ukupnom iznosu od 70.000 dolara.

Izvor: sombornjuz.in.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.