SOMBORSKIM ORGANIZACIJAMA 2,3 MILIONA DINARA IZ FONDACIJE ANA I VLADE DIVAC

U okviru konkursa “Možemo i mi”, koji drugu godinu za redom sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, podržano je šest inicijativa u Somboru u vrednosti od 2,3 miliona dinara za projekte koji za cilj imaju rešavanje svakodnevnih problema u zajednici, odgovaraju na najvažnije potrebe građana i građanki našeg grada, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između izbeglica i lokalnog stanovništva.

– Cilj našeg projekta je da pomognemo opštinama koje su najviše pogođene izbegličkom krizom, kroz podršku projektima koji će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiti migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Na ovaj način želimo da razvijamo duh zajedništva, ali i da ukažemo da su različitosti bogatstvo svakog društva. Zato smo izabrali čak 22 inicijative u opštinama Sombor, Šid i Obrenovac, rekla je Ivana Živanović iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ona je dodala da je ohrabrujuće što se na konkurs javio veliki broj omladinskih organizacija, koje će kroz konkretne aktivnosti promovisati značaj volonterizma i izgradnje društva zasnovanog na filantropskim vrednostima. U okviru projekata, Fondacija Ana i Vlade Divac će sa lokalnim partnerima organizovati i Festivale solidarnosti, gde će se predstaviti rezultati projekata, ali i podsticati odgovornost, solidarnost i inkluzija među građanima.


Fondacija je podržala projekte sledećih organizacija i neformalnih grupa iz Sombora: ,,Društvo podvodnih aktivnosti Sombor’’, UG ,,Griva’’, UG ,,NATURA’’, Somborski edukativni centar, UG ,,Somborski omladinski BOOM’’ i  UG ,,Podunav’’.

Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ drugu godinu za redom realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku Fondacija za otvoreno društvo. U okviru projekata, u prethodnom periodu podržano je 18 projekata u opštinama Šid, Preševo i Subotica, u ukupnom iznosu od 70.000 dolara.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниPočinje akcija „Mesec čistoće“!
СледећиU Zapadnobačkom okrugu nedostaju hraniteljske porodice

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.