Sportska rekreacija za žene sa sela

rekreacija_sombor

Pod pokroviteljstvom Grada Sombora, u organizaciji Sportskog saveza grada, u Somboru i u sedam okolnih sela, ovog proleća startovao je 18. ciklus koji sprovode sportski stručnjaci iz oblasti sportske rekreacije i i fitnesa za žene.

Sportska rekreacija – kombinacija aerobnih vežbi, vežbi snage i kardio programa prilagođenog ženama, dva puta nedeljno okupi dame iz Čonoplje u sportskoj školskoj sali.

Iako život na selu znači više fizičkog angažovanja u svakodnevnim obavezama, dame bez obzira na godine, s radošću redovno i uspešno vežbaju.

„U slobodno vreme dolazim na rekreaciju koja se održava u našem selu radi druženja i rekreacije koja se održava dva puta godišnje al više bi voleli da se održava malo češće jer bi nam svima dobro došlo“, rekla je studentkinja Tamara Kostić iz Čonoplje.

„Sigurno je da nam treba više treninga, bar tri puta nedeljno i da nemamo tako duge prekide po nekoliko meseci! Meni baš odgovara i zbog leđa i zbog kompletnog zdravlja! Stignem sve jer sve se može kad se hoće“, kaže učiteljica Nevenka Džinić.

„Znači mi jer se pokrenem! Kod kuće uvek nađeš izgovor – sutra ćeš il sad ćeš…al kad ovde kreneš, bitno je preći prag od kuće pa da se krene! Meni ovo vreme odgovara za treninge jer do tada šta si uradio – uradio si“, veli Jasmina Sekulić.

Program besplatne rekreacije osmišljen je u trajanju od sto dana u prolećnom i jesenjem ciklusu sa ciljem omasovljavanja žena u rekreativnom sportu i dostupnosti rekreativnog vežbanja svim ženama i u gradu i na selu.

„Dosta žena dolazi zbog druženja, naročito po selima i nije im najbitniji trening. Meni je najdraže kada one postignu svoj cilj. Svi postavljaju sve veće ciljeve i za dva- tri meseca kad vide brojku na vagi manje – to im je najbitnije. Dajem im i savete u ishrani na osnovu svega što sam naučio kroz rad“, rekao je Mario Dugandžić, trener sportske rekreacije i i fitnesa za žene.

„Odličan je odziv što se tiče žena i na selima a nešto više je, normalno, u gradu gde je i po sto žena po uključeno u sportske aktivnosti po jednom ciklusu“, dodaje Ilija Lalić rukovodilac sektora za sportske aktivnosti.

Program besplatne rekreacije za žene startovao je kao pilot projekat 2010. po svojevrsnom somborskom modelu u organizuje Sportski savez grada Sombora i već 18 sezonu uspešno animira dame svih generacija u gradu i selima somborske opštine.

rtv.rs

ПретходниLutalica ozbiljno povredila staricu!
СледећиImunitet i zdravlje kriju se u biljkama oko nas

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.