SRBIJA NEĆE BITI PARKING ZA MIGRANTE

migranti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao je policijske službenike koji su na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora u velikoj akciji pronašli nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre.

Ministar Vulin je istakao da ove stalne akcije policije za cilj imaju poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih, obezbedili humani uslovi života migranata, ali i da se na prvom mestu obuzdaju krijumčarske bande i uputi im jasna poruka da će u Srbiji biti otkriveni, uhapšeni i privedeni pravdi.

Ministar je ponovio da Srbija neće biti parking za migrante i da naša zemlja poštuje zakone, na organizovan i human način brine o migrantima i ima azilni sistem koji je jedan od najorganizovanijih u Evropi.

„Srbija očekuje od svih, bili naši građani ili migranti, da poštuju zakon. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana, koji ni na koji način neće biti ometen“, kazao je ministar Vulin i poručio da migranti moraju biti u prihvatnim centrima.

Akcija izmeštanja migranata u Somboru je ko zna koja po redu ovakve vrste, a odigrala se samo dan nakon protesta Šikarčana. Stanovnici ovog dela Sombora su se deveti put okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo situacijom sa migrantima u našem gradu.

Sa tog skupa je poručeno da građani i dalje čekaju razgovor sa gradonačelnikom, a okupljeni su prošetali „Šikarom“ sve do nekadašnjeg restorana gde se u četvrtak, 03. februara dogodio međusobni sukob migranata.

Prema rečima očevidaca, migranti su se odjednom iz Prihvatnog centra i različitih pravaca uputili ka mestu gde se odvijao sukob, a mnogi su u rukama nosili metalne šipke ili veća drva. Kako kažu, nastao je opšti metež i galama, a sve se okončalo nakon intervencije policije.

Ovo nije prvi put da se migranti međusobno sukobljavaju u našem gradu, te da policija mora da zavodi red.

ПретходниU TOKU ORGANIZOVANA AKCIJA IZMEŠTANJA ILEGALNIH MIGRANATA IZ SOMBORA
СледећиDobar „ulov policije“ zaplena marihuane

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.