Srbija osvojila najviše zlata na Kupu nacija u boksu za juniore

Prvenstvo u boksu Rumunija

U Vrbasu je završen Kup nacija za juniore i juniorke u boksu na kojem su se takmičili reprezentativci iz četiri zemlje, a najviše zlatnih medalja osvojila je Srbija.

U Vrbasu je završen Četvrti Kup nacija za juniore i juniorke u boksu na kojem su se borili reprezentativci iz Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije. Naša selekcija je brojala ukupno dvanaest boksera, od toga četiri devojke i osam momaka.

Nakon sedamnaest finalnih mečeva najuspešnija je bila reprezentacija Srbije sa 11 zlatnih, 12 srebrnih i 7 bronzanih medalja. Drugoplasirana je selekcija Sjedinjenih Američkih Država sa dve zlatne medalje. Severna Makedonija je osvojila jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane, a reprezentacija Bosne i Hercegovine jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Nenad Vasiljević, trener naše reprezentacije kaže da možemo biti zadovoljni postignutim uspehom.

„Naša zemlja se predstavila sa 12 reprezentativaca. Mogu vam reći da sam veoma zadovoljan ovim momcima. Trenirali smo, išli smo na neke mini pripreme. Očekivali smo veći broj zemalja da bi mogli da se isprobamo zato što nam dolazi u susret prvenstvo države, evropsko prvenstvo, ali sa ovim što smo trenirali i sa ovim što smo prikazali na ovom takmičenju, možemo biti veoma zadovoljni i možemo već očekivati neke više ciljeve,“ kaže Vasiljević.

Trener reprezentacije Bosne i Hercegovine, inače, proslavljeni bokserski reprezentativac Jugoslavije, Salkić Muradif, komentarisao je značaj održavanja ovakvih turnira.

„Vidim da je reprezentacija Srbije jako dobro napredovala, tu su Makedonci, a o Amerikancima ne treba ni govoriti. U Bosni i Hercegovini radimo pomalo, nema se uslova za rad, pogotovo sad ovaj korona virus. Deca dođu u sale, ali ne mogu da treniraju, a i džaba vam i trening, ako nemate takmičenje. Što više takmičenja, bolji su uspesi. Znate gde je problem kod ovog uzrasta. Deca koja treniraju u Rusiji imaju po 70, 100 mečeva, a naši imaju po 5, 6 mečeva. Tu je problem, zbog toga je tako velika razlika među selekcijama,“ objašnjava Salkić.

Iako su aktuelne epidemiološke mere diktirale da se završno veče turnira održi bez prisustva publike, borbe nisu izgubile na atraktivnosti, ističe Igor Škundrić iz Organizacionog odbora turnira.

„Napravili smo jedan mini spektakl u Centru za fizičku kulturu, ali je kvalitet boksa manji, jer učestvuje manje država. Naravno, to je iz objektivnog razloga, kovid virusa i opšte epidemiološke situacije. Što se tiče same organizacije turnira digli smo je na jedan viši nivo, uz podršku Bokserskog saveza Srbije, naravno, opštine Vrbas, opštine Kula i javnih preduzeća u opštini Vrbas, tako da smo zadovoljni.“

Na kraju finalnih borbi, podeljeni su pehari, a najbolji bokser i bokserka juniorskog Kupa nacija su Rastko Simić i Sara Ćirković, oboje iz reprezentacije Srbije.

Izvor: RTV (Aleksandra Dejanović)

ПретходниIZDAVANJE OPOMENA PORESKIM DUŽNICIMA
СледећиZbog magle smanjena vidljivost na putevima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.