Srednja tehnička škola treću godinu zaredom u Erazmus+ projektima

Logo-STS1

Srednjoj tehničkoj školi u Somboru je odobren još jedan značajan evropski Erazmus plus projekat pod nazivom „Stručne veštine – garancija za sigurnu budućnost“.

Projekat traje 15 meseci i predviđa stručno usavršavanje i učenika i nastavnika u Nemačkoj u saradnji sa već poznatim partnerom Vitalis GmbH.

Na mobilnost će biti upućeno 18 učenika drugog i trećeg razreda, obrazovnih profila: Tehničar mehatronike, Tehničar za upravljanje CNC mašina i Mašinski tehničar motornih vozila. Učenici će biti podeljeni u tri grupe i pohađati prakse, prema svojoj oblasti obrazovanja: „Mehatronic“, „Car Mechanics“ i CNC„ u trening centru Vitalis u Gut Wehlitzu, u trajanju od 14 dana


Prvi put u okviru Erasmus projekata će i nastavnici Srednje tehničke škole biti upućeni na stručno usavršavanje u inostranstvu. Pet nastavnika se upućuju na mobilnost i trening program „Dual sistem“ u trajanju od 7 dana. Nastavnici će u okviru svoje mobilnosti posetiti fabrike BMW, Volkswagen, centre za obuku Vitalis GmbH, BSZ5 i Bitzer i učiti o dualnom sistemu i njegovoj primeni u Nemačkoj i stečeno znanje implementirati kod nas. 

Ciljevi projekta su prvenstveno sticanje i razvijanje stručnih znanja i veština ali i razvijanje jezičkih kompetencija kao i neizostavni kulturološki aspekt.

Budžet projekta iznosi 57.439,00 evra i predviđa finansiranje svih faza realizacije projekta i učesnika mobilnosti. Koordinatori projekta su nastavnik hemije Marija Vesović i nastavnik elektro grupe predmeta Srđan Pavić.

Претходни40.Kup bakra 2022.
СледећиKnjiževno veče Mirka Demića

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.