Srpski Severtrans šokirao nemačku policiju

Српски аутобус шокирао немачку полицију приликом рутинске контроле: Ко је њему уопште издао дозволу да може на пут? (ФОТО)

Због могућег пожара, путници одмах напустили аутобус!

Аутобус „Севертранс“ из Сомбора искључен је из саобраћаја у немачком граду Келну у среду, 21. новембра, због кршења различитих техничких прописа у путничком саобраћају.

Заједно са службеницима царинске полиције, полиција је контролисала саобраћај и возила на аутобуској станици на аеродрому у Келну.

У том процесу службеници су открили да два возача аутобуса нису могла да обезбеде потребне документе, саопштила је полиција.

Као посебно опасну, полиција је истакла техничку промену у систему резервоара у аутобусу.

– Ту су додатни дизелски резервоари непрофесионално интегрисани у систем горива. Посебно експлозивни били су пластични контејнери који су фиксирани само гумама, кабловским везицама и лепљивом траком. Поред тога додатно инсталиране цеви за гориво нису биле чврсте – наводи се у саопштењу.

Пошто је постојала опасност од пожара, сви путници су морали одмах да напусте аутобус и да наставе путовање другим превозним средством.

Аутобус је прегледао и специјалиста и потврдио процену полицијских службеника. Поред тога, пронашао је још неке неправилности на возилу, међу којима је и значајан недостатак у систему кочења.

– Полиција је написала извештај, а двојицу возача и предузетника очекују одређене казне – каже се у саопштењу полиције.

Извор: telegraf.rs

ПретходниProgram manifestacije Ravangrad vajn fest
СледећиIzložba slika Marine Milev „Apsolutno stvarno“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.