Srpski Severtrans šokirao nemačku policiju

Srpski autobus šokirao nemačku policiju prilikom rutinske kontrole: Ko je njemu uopšte izdao dozvolu da može na put? (FOTO)

Zbog mogućeg požara, putnici odmah napustili autobus!


Autobus „Severtrans“ iz Sombora isključen je iz saobraćaja u nemačkom gradu Kelnu u sredu, 21. novembra, zbog kršenja različitih tehničkih propisa u putničkom saobraćaju.

Zajedno sa službenicima carinske policije, policija je kontrolisala saobraćaj i vozila na autobuskoj stanici na aerodromu u Kelnu.

U tom procesu službenici su otkrili da dva vozača autobusa nisu mogla da obezbede potrebne dokumente, saopštila je policija.

Kao posebno opasnu, policija je istakla tehničku promenu u sistemu rezervoara u autobusu.

– Tu su dodatni dizelski rezervoari neprofesionalno integrisani u sistem goriva. Posebno eksplozivni bili su plastični kontejneri koji su fiksirani samo gumama, kablovskim vezicama i lepljivom trakom. Pored toga dodatno instalirane cevi za gorivo nisu bile čvrste – navodi se u saopštenju.

Pošto je postojala opasnost od požara, svi putnici su morali odmah da napuste autobus i da nastave putovanje drugim prevoznim sredstvom.

Autobus je pregledao i specijalista i potvrdio procenu policijskih službenika. Pored toga, pronašao je još neke nepravilnosti na vozilu, među kojima je i značajan nedostatak u sistemu kočenja.

– Policija je napisala izveštaj, a dvojicu vozača i preduzetnika očekuju određene kazne – kaže se u saopštenju policije.

Izvor: telegraf.rs

ПретходниProgram manifestacije Ravangrad vajn fest
СледећиIzložba slika Marine Milev „Apsolutno stvarno“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.