Stanišićanima preskupi računi za vodu

vodomer Sombor Stanisic

Мештани Станишића покренули су петицију како би од Савета месне заједнице затражили сазивање Збора грађана на коме би указали на проблеме који по њима постоје у њиховом селу.

Кажу један од проблема је цена воде која је вишеструко скупља, од када је њихов водовод преузело градско комунално предузеће, а да при томе пију исту воду из својих сеоских бунара.

„Ми сада користимо нашу воду, из станишићких бунара, са станишићким цевима, и свом постојећом инфраструктуром, а да при томе плаћамо цену воде као и потрошачи у Граду Сомбору, који се снабдевају из фабрике воде, што је нама неприхватљиво. Квалитет воде у Станишићу и Сомбору не може да се пореди, наша вода је неупоредиво лошија, каже Драгица Васиљевић.

Проблема имају и ватрогасци, па први пут ове године у време жетве ватрогасци добровољци неће дежурати.

„Што се тиче дежурстава од 24 сата, њих неће бити, јер нико није вољан да плати ватрогасцима који ће 24 сата дежурати у ДВД-у. Возила су нам 20 година нерегистрована, обраћали смо се свима и сви обећавају биће ререшено, али ништа“, каже Олах Ото, командир ДВД Станишић.

У атару Станишића има више од 2.500 хектара државне земље која се издаје, али иницијатори сазивања збора грађана кажу да у побољшање услова у пољопривреди у њихово село није ништа уложено.

„Просечна остварена цена је 200 евра по хектару, од тога 40 посто остане граду, али ми у задњих пет година од тих средстава нисмо видели ништа. Ни један атарски пут, ветрозаштитни појас“, каже Боривоје Јовић.

Све ово требало је да буде тема збора грађана. Петицију за сазивање збора потписало је више од 370 мештана Станишића, што је 10 одсто становништва са правом гласа.

„Жеља људи је била да се састанемо да видимо где је проблем, да тај проблем изнесемо на збору. Збора није било. Прво смо имали одговор да ће збора бити, па онда су га одложили на телефонској седници. Нисмо ми тражили нико да нам дође из града, већ збор на коме би изложили проблеме који би се проследили скупштини града, која ће онда донети своје одлуке“, каже Мирко Самарџић.

Председница Савета месне заједнице Весна Ђурић није хтела да да званичну изјаву зашто Савет није уважио поднету иницијативу и сазвао збор грађана.

rtv.rs

ПретходниPutarine skaču za 12 odsto
СледећиDRUGI FILMSKI FESTIVAL U SOMBORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.