Stanišićanima preskupi računi za vodu

vodomer Sombor Stanisic

Meštani Stanišića pokrenuli su peticiju kako bi od Saveta mesne zajednice zatražili sazivanje Zbora građana na kome bi ukazali na probleme koji po njima postoje u njihovom selu.

Kažu jedan od problema je cena vode koja je višestruko skuplja, od kada je njihov vodovod preuzelo gradsko komunalno preduzeće, a da pri tome piju istu vodu iz svojih seoskih bunara.

„Mi sada koristimo našu vodu, iz stanišićkih bunara, sa stanišićkim cevima, i svom postojećom infrastrukturom, a da pri tome plaćamo cenu vode kao i potrošači u Gradu Somboru, koji se snabdevaju iz fabrike vode, što je nama neprihvatljivo. Kvalitet vode u Stanišiću i Somboru ne može da se poredi, naša voda je neuporedivo lošija, kaže Dragica Vasiljević.

Problema imaju i vatrogasci, pa prvi put ove godine u vreme žetve vatrogasci dobrovoljci neće dežurati.

„Što se tiče dežurstava od 24 sata, njih neće biti, jer niko nije voljan da plati vatrogascima koji će 24 sata dežurati u DVD-u. Vozila su nam 20 godina neregistrovana, obraćali smo se svima i svi obećavaju biće rerešeno, ali ništa“, kaže Olah Oto, komandir DVD Stanišić.

U ataru Stanišića ima više od 2.500 hektara državne zemlje koja se izdaje, ali inicijatori sazivanja zbora građana kažu da u poboljšanje uslova u poljoprivredi u njihovo selo nije ništa uloženo.

„Prosečna ostvarena cena je 200 evra po hektaru, od toga 40 posto ostane gradu, ali mi u zadnjih pet godina od tih sredstava nismo videli ništa. Ni jedan atarski put, vetrozaštitni pojas“, kaže Borivoje Jović.

Sve ovo trebalo je da bude tema zbora građana. Peticiju za sazivanje zbora potpisalo je više od 370 meštana Stanišića, što je 10 odsto stanovništva sa pravom glasa.

„Želja ljudi je bila da se sastanemo da vidimo gde je problem, da taj problem iznesemo na zboru. Zbora nije bilo. Prvo smo imali odgovor da će zbora biti, pa onda su ga odložili na telefonskoj sednici. Nismo mi tražili niko da nam dođe iz grada, već zbor na kome bi izložili probleme koji bi se prosledili skupštini grada, koja će onda doneti svoje odluke“, kaže Mirko Samardžić.

Predsednica Saveta mesne zajednice Vesna Đurić nije htela da da zvaničnu izjavu zašto Savet nije uvažio podnetu inicijativu i sazvao zbor građana.

rtv.rs

ПретходниPutarine skaču za 12 odsto
СледећиDRUGI FILMSKI FESTIVAL U SOMBORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.