Stari predmeti koje ćete lako prodati online

korpa-tastatura

Često nam se desi da prilikom čišćenja tavana ili ostave naiđemo na gomilu starih stvari koje odavno više ne koristimo, najčešća reakcija nam je da te predmete poklonimo ili što je još gore da ih bacimo.

Malo ljudi zna da stari predmeti poput računara, nameštaja, odeće i knjiga doživljavaju sve veću popularnost na internet oglasima. Zbog sve veće potražnje online, ove predmete, ali mnoge druge je moguće prodati na internetu po veoma povoljnim cenama.

U daljem tekstu smo odlučili da vam napišemo koji su to predmeti koji se trenutno najlakše prodaju na internetu i kako da ih sredite kako bi ostvarili najveći profit.


#1 Delovi za računare će uvek imati vrednost

Svi mi imamo neki stari računar koji nam već godinama skuplja prašinu u ćošku. Često pomislimo kako treba nešto da uradimo sa njim, ali prosto ne znamo da li uopšte i ima neku vrednost.

Prva stvar što treba da uradite je da proverite da li računar i dalje funkcioniše, ako kompjuter i dalje radi, sigurno u njemu postoje delovi koji će nekome biti vredni ili ćete čak moći da ga prodati u celosti.

Ako se odlučite da ga prodate kao kompletnu konfiguraciju, bilo bi dobro da ga odnesete u servis računara kako bi ga oni proverili, besplatno čišćenje i popravka računara je usluga koji nude mnogi servisi.

Dok ste tamo nemojte da zaboravite da ih pitate za vrednost računara i da li vam se više isplati da prodate delove ponaosob. To će vam u velikoj meri pomoći prilikom dalje prodaje.

Stari laptop računari su zbog svojih delova takođe veoma vredni na internetu. Delovi poput displeja, tastatura i dvd čitača su uvek veoma traženi jer su najviše skloni kvarovima.

#2 Bicikl nikada nije bilo traženiji

Bicikla trenutno doživljavaju veliku popularnost u gradovima, zbog sve veće ekološke svesti građana bicikla se polako probijaju kao najpopularnije prevozno sredstvo. 

Što znači da su u velikoj potražnji na internet oglasima, srećom svako od nas ima barem jedno staro biciklo koje više ne koristi. 

Najbolji način da prodate vaše staro biciklo je da prvo proverite u kakvom je stanju, proverite da li su kočnice u funkciji, kakvo je stanje guma i da li je počelo da ima tragove korozije.

Nakon što ste napravili listu problema počnite sa popravkom, delovi za biciklo su veoma jeftini i lako ih je pronaći dok se problemi sa korozijom se lako rešavaju farbom.

Obratite pažnju na sitne detalje, dodajte novo svetlo ili stavite zvonce, takvi detalji vas neće mnogo koštati, ali će vam mnogo značiti prilikom kasnije prodaje.

Ulaganjem u staro biciklo je moguće ostvariti odličan profit uz minimalno potrošen novac, čak i ako biciklo nije više u voznom stanju uvek možete prodati delove poput točkova ili sedišta.

#3 Retro je ponovo u modi

Sigurno postoje puni plakari odeće koje više ne nosimo i sa kojom ne znamo šta da radimo. Srećom po nas, prodaja stare garderobe na internetu nikada nije bila lakša.

Odevni komadi koji su bili popularni devedestih i osamdesetih godina su ponovo u modi i predmeti poput teksas i kožnih jakni su takođe veoma traženi. 

Bilo bi dobro da se informišete pre nego što se odlučite na prodaju, istražite oglase i vidite koja garderoba je najtraženija.

Na oglasima Iskoristite priliku da proverite cene i informacije o garderobi, tako će vam kasnije biti lakše da formirate oglas.

Prilikom prodaje je veoma bitno da slika na oglasu bude kvalitetna, potrudite se da vam sva garderoba bude lepo vidljiva i da pozadina na kojoj slikate bude konstantna, na taj način ćete biti prepoznatljivi vašim kupcima.

Bitno je napomenuti da ukoliko vam novac nije preko potreba, uvek možete donirati garderobu u humanitarne svrhe i tako pomoći nekome kome je pomoć potrebna.

#4 Knjige uvek nađu svoju publiku

Prodaja knjiga na Internetu je veoma razvijena, već godinama u nazad postoje razne grupe na društvenim mrežama koje se isključivo bave prodajom i razmenom knjiga.

Ove grupe imaju više hiljada članova i veoma su aktivne, pored toga prodaja knjiga na oglasima je konstantno popularna, na najpopularnijim sajtovima za prodaju postoje više desetina hiljada primeraka u stalnoj prodaji.

Knjige veoma lako možete prodati pojedinačno ili kao komplete, ako imate vremena proverite vrednost vaše kolekcije pošto se može desiti da imate neko izdanje koje je na ceni.

Kompletirani serijali poput Hari Potera i Gospodara prstenova imaju veliku vrednost na internetu, takođe su veoma cenjena i izdanja sa tvrdim povezom.

Postoji mnoštvo stvari koje imaju vrednost na internetu, zbog čega je bitno da prvo proverite sve predmete pre nego što se odlučite da ih bacite. 

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao i da ćete prilikom sledećeg čišćenja pronaći neke predmete od kojih možete da ostvarite profit online.

Претходни25. memorijalni medjunarodni karate turnir „Igor Andjelkovic“
СледећиNadležni u Somboru proveravaju da li vlasnici parcela uništavaju ambroziju

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.