Startuje novi kurs padobranstva


Tokom naredne nedelje, od 29. juna do 3. jula, Aeroklub „Ivan Sarić” iz Subotice organizovaće padobransku obuku za sve zainteresovane kandidate sa cele teritorije Vojvodine uključujući i Sombor.

Padobranska obuka se odvija u prostorijama aerokluba (Matije Gubca 7, Subotica) i tamošnjem aerodromu. Planirana su tri predavanja u trajanju od po dva časa, uglavnom u večernjim satima, od 19 do 21. Organizatori iz subotičkog aerokluba uglavnom planiraju da se vikendom radi praktični deo obuke sa testom te da polaznici imaju i prvi, pravi skok sa padobranom.

Naveli su i da ih izvode iz aviona Cessna 182. Uspešan završetak obuke podrazumeva da novi padobranci, u periodu od mesec dana izvedu još dva uspešna skoka.

Među licima koja vode obuku u subotičkom aeroklubu je i Predrag Pavlović, instruktor iz Sombora. Naš sugrađanin učestvuje u radi sa učenicima od početka do kraja obuke – istakli su iz Aerokluba „Ivan Sarić”. Inače, prethodni krug osnovne padobranske obuke, krajem maja, uspešno su završila tri Somborca.

Neophodni uslovi za kurs padobranstva su posedovanje vozačke dozvole ili važeće lekarsko uverenje koje zahteva vozačka dozvola, navršenih 18 godina ili za starije od 15 godina potpisana saglasnost oba roditelja.

Više informacija o obuci može se dobiti putem imejla aerodrom.subotica@gmail.com, odnosno na fejsbuk ili instagram profilu Aerokluba, koji je omogućio i onlajn prijavu kandidata.

Skripta za obuku padobranaca može se preuzeti u prilogu vesti.

SKRIPTA ZA OBUKU

Izvor: soinfo.org @ savamajstor


ПретходниŠvedski filmovi na Somborskom filmskom festivalu
СледећиСомбор позвао банке да кредитирају мала предузећа

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.