Stiglo važno upozorenje roditeljima

U sredu tokom dana, medijima se prenela vest da je na društvenoj mreži TikTok pozvano na masovno samoubistvo koje je, prema tim navodima, trebalo da bude izvedeno danas.

Prvo je reagovao MUP Republike Srpske i izdao saopštenje ovim povodom, pozvavši se na obaveštenje dobijeno od Interpola.

Iz Banjaluke je apelovano pre svega na roditelje da danas posebno, ali i inače povedu računa o tome gde im deca na internetu provode vreme, sa posebnim oprezom ka aplikaciji Tik-Tok!

MONDO je tim povodom kontaktirao MUP Republike Srbije, sa pitanjem da li je slično upozorenje stiglo i u Beograd?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavešteno je od Interpola Jerusalim dopisom koji je upućen Letoniji, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba“, navedeno je u odgovoru našem portalu.

Na teritoriji naše države se vrše provere navedene informacije, iako je navedeno obaveštenje upućeno Republici Srbiji isključivo radi informisanja.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa maksimalnom opreznošću pristupaju proveri navedenih ili sličnih sadržaja na društvenim mrežama. Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama“, stoji u važnoj poruci MUP-a poslatoj preko našeg portala.

(Mondo)

ПретходниPrva objava Olivere Balašević nakon Đoletove smrti
СледећиVremešni majstori čuvari starih zanata

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.